Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού για τις τρίτεκνες – πολυμελείς οικογένειες ζητά ο Κόκκαλης

Τη διεύρυνση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού με την ένταξη σε αυτό και των τρίτεκνων οικογενειών και την παροχή σειράς ακόμη διευκολύνσεων σε πολυμελείς οικογένειες, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης με αναφορά του προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Στην ερώτησή του ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρει τα εξής: «Κύριε υπουργέ, οι ιδιάζουσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που προκύπτουν από την πανδημία του κορονοϊού, έπληξαν βαθιά τις τρίτεκνες και πολυμελείς οικογένειες, για τις οποίες η Κυβέρνηση οφείλει να προβεί στην λήψη πακέτου μέτρων στήριξης – ανακούφισης, στα πλαίσια μιας πολιτικής με κοινωνικό πρόσημο και στα πλαίσια της συνταγματικής υποχρέωσης της Πολιτείας για την προστασία της οικογένειας.

Η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε), η οποία περιλαμβάνει 56 συλλόγους τριτέκνων, απέστειλε σε εσάς και στον Πρωθυπουργό της Χώρας αναφορά, με την οποία, αιτιολογώντας πλήρως την ανάγκη στήριξης των εν λόγω οικογενειών, με κριτήρια δημογραφικά, κοινωνικά και οικονομικά, σας προτείνει την λήψη δέσμης μέτρων ανακούφισης των οικογενειών αυτών, ενόψει μάλιστα της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Ειδικότερα, προτείνει,

α. Τη διεύρυνση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού με την ένταξη σε αυτό και των τρίτεκνων οικογενειών, οι οποίες ως γνωστόν ανήκουν στις πλέον ευπαθείς ομάδες και πλήττονται περισσότερο λόγω του βεβαρημένου οικογενειακού τους προϋπολογισμού.

β. Την ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών στα προγράμματα των κρατικών φορέων για κοινωνικό τουρισμό ή τουρισμό για όλους.

γ. Την άρση του περιορισμού, για τις τρίτεκνες οικογένειες, της ανά διετία χρήσης των κουπονιών Κοινωνικού Τουρισμού.

δ. Την χορήγηση κουπονιών Κοινωνικού Τουρισμού σε όλους τους Δημόσιους
Υπαλλήλους-Γονείς πολυμελών οικογενειών με τρία προστατευόμενα τέκνα και όχι μόνο ανήλικα και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια .

ε. Η δημιουργία ενός πρόσθετου προγράμματος για φέτος ή με ανοικτό ορίζοντα με επιδότηση μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ ( τύπου Voucher ) για ενίσχυση του τουρισμού και της εθνικής οικονομίας για τρίτεκνες ή πολυμελείς οικογένειες .

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλώ για τις άμεσες και δέουσες ενέργειες του Υπουργείου».