Ο καιρός της Πέμπτης

Γενικά αίθριος προβλέπεται για την Πέμπτη ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικοί όμβροι θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις κι η ένταση τους στα νοτιοανατολικά θα φθάσει τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα ηπειρωτικά θα φθάσει κατά τόπους ους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι ασθενείς και πρόσκαιρα μετά το μεσημέρι νοτιοανατολικοί, 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και το απόγευμα στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, που από το απόγευμα θα γίνουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου και στην κεντρική Μακεδονία έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και το απόγευμα στα ορεινά θα εκδηλωθούν κατά τόπους όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βορειοανατολικά, με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ανατολικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 και στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.