Κέλλας: Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στη Νίκαια. Διατηρούνται οι οργανικές θέσεις στο ΚΥ Φαρσάλων

Αίσιο τέλος είχαν οι πρωτοβουλίες του ιατρού και αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας, κ. Χρήστου Κέλλα, για ενίσχυση των μονάδων Πρωτοβάθμιας Υγείας του Nομού.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ο οποίος βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία κατά το προηγούμενο διάστημα, πραγματοποιώντας αλλεπάλληλες συναντήσεις, τόσο με τον αν. Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, όσο και με τους Δημάρχους Κιλελέρ και Φαρσάλων, Θανάση Νασιακόπουλο και Μάκη Εσκίογλου, είδε τις προσπάθειές του να δικαιώνονται. 

Με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ):

  1. Συστήνεται Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στον Δήμο Κιλελέρ με έδρα τη Νίκαια, με τρείς οργανικές θέσεις (Παιδίατρος, Γενικός Ιατρός, ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων).
  2. Το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων παραμένει ως έχει διατηρώντας όλες τις οργανικές του θέσεις.
  3. Συστήνεται Περιφερειακό Ιατρείο στο Δαμάσι του Δήμου Τυρνάβου.

Ο Χρ. Κέλλας

Ο κ. Κέλλας, μετά τη σημερινή απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του, σημειώνοντας:

«Έχω επανειλημμένα τονίσει πως η ενίσχυση και η ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποτελούν βασικό στόχο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η σημερινή απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ μάς δικαιώνει:

  • Ο Δήμος Κιλελέρ ενισχύεται σημαντικά, καθώς η Νίκαια αποκτά το δικό της πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο και αναβαθμίζεται υγειονομικά η ευρύτερη περιοχή. 
  • Τα Φάρσαλα διατηρούν το Κέντρο Υγείας με όλες τις οργανικές του θέσεις. 
  • Το σεισμόπληκτο Δαμάσι αποκτά Περιφερειακό Ιατρείο. 

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον αν. Υπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη, τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φ. Σερέτη και τους Δημάρχους Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλο και Φαρσάλων Μ. Εσκίογλου, για την αγαστή συνεργασία μας προς όφελος των πολιτών του Νομού, οι οποίοι δικαιούνται και θα απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες υγείας. 

Ο Νομός Λαρίσης βγαίνει για άλλη μια φορά ενισχυμένος».