Πρόγραμμα 2ης συλλογής κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων έτους 2021

Στα πλαίσια συμμετοχής του Δήμου Φαρσάλων στο πρόγραμμα συλλογής και αξιοποίησης κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων, σας ενημερώνουμε ότι η δεύτερη συλλογή κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων έτους 2021 θα γίνει την Τετάρτη 9-6-2021 στα Φάρσαλα στον χώρο του Αμαξοστασίου δίπλα στη σκεπαστή λαϊκή αγορά από 8:30 έως 11:00.

Υπενθυμίζουμε την ορθή διαδικασία καθαρισμού των κενών πλαστικών  συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην παρακάτω αφίσα και το φυλλάδιο του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ). Η προμήθεια των διάφανων πλαστικών σακουλών συλλογής των κενών συσκευασιών γίνεται από τα καταστήματα γεωργικών εφοδίων. Οι συσκευασίες θα πρέπει να είναι καθαρές, να έχουν στραγγισθεί πλήρως, τοποθετημένες σε πλαστικές σακούλες και τα καπάκια τοποθετημένα σε ξεχωριστές σακούλες.

Σας ενημερώνουμε ότι απαγορεύεται η ρίψη των κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων στους κάδους απορριμμάτων. Προτρέπουμε τους χρήστες να χρησιμοποιούν την ενδεδειγμένη διαδικασία διαχείρισής τους.

Η συντονισμένη αυτή προσπάθεια για την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος στοχεύει πρωταρχικά στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, μέσω της ορθής απόρριψης των συσκευασιών αυτών.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο αρμόδιο γραφείο αγροτικής ανάπτυξης του Δήμου (ισόγειο Δημαρχείου).

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2491350113 e-mail: gewponos@dimosfarsalon.gr

(αρμόδιοι υπάλληλοι:  Ε. Ευαγγελοπούλου  –  Π. Καλφούντζου).