Στο τραπέζι οι ενστάσεις των κυνηγών για το επίμαχο νομοσχέδιο

«Η κυβέρνηση επιθυμεί να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των δεσποζόμενων και την προστασία των αδέσποτων ζώων, με τη συνεργασία μεταξύ κράτους, τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστημονικών φορέων και πολιτών, ενώ μέσω της διαβούλευσης άκουσε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς. Είναι βέβαιο, ότι η φωνή της κυνηγετικής οικογένειαςκαι τα εύλογα ερωτήματα και οι ενστάσεις των κυνηγών, αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, θα ακουστούν και στη Βουλή».

Αυτά ανέφερε στον πρόεδρο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και Ν. Σποράδων κ.Βαγγέλη Μπαλατσό, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας κ. ΧρήστοςΚέλλας, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους.

Ο Λαρισαίος πολιτικός άκουσε με προσοχή τις θέσεις των κυνηγών και κυρίως τις αναλυτικέςπαρατηρήσεις και προτάσεις τους επί του επίμαχου νομοσχεδίου.

Οι κυνηγοί διαφωνούν κάθετα με την καθολική στείρωση όλων των δεσποζόμενων ζώων και την“ποινικοποίηση” κάθε μορφής ερασιτεχνικής εκτροφής, ενώ συνηγορούν στην ενίσχυση των Δήμων για τη διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τους κυνηγετικούς σκύλους, ημίαιμους ή καθαρόαιμους, και την εξαίρεσή τους από την πρόβλεψη της υποχρεωτικής στείρωσης και τον περιορισμό των γεννών, τόσο για να μην χαθούν ιστορικές καθαρόαιμες φυλές κυνηγόσκυλων, όσο και για το δυσβάστακτο οικονομικό κόστος, ιδιαίτερα για τους ιδιοκτήτες που κατέχουν περισσότερα από ένα ζώα.