Ένας Λαρισαίος επικεφαλής διεθνούς οργανισμού

Σε υψηλές ταχύτητες έχει βάλει τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας ο Μάξιμος χαρακόπουλος από την ημέρα που ανέλαβε επικεφαλής του διεθνούς αυτού οργανισμού, στον οποίο συμμετέχουν Ορθόδοξοι βουλευτές από 25 χώρες.

Ο Λαρισαίος βουλευτής επιδιώκει να καταστήσει τον θεσμό καταλύτη σε σημαντικά διεθνή ζητήματα και κυρίως στη συσπείρωση των απανταχού Ορθοδόξων.

Αυτό επιβεβαιώθηκε ακόμη μια φορά κατά την διάρκεια των επαφών που είχε μαζί με τον συνάδελφό του στη Ρωσική Δούμα, Σεργκεί Γκαβρίλοφ, με την πολιτειακή, πολιτική και θρησκευτική ηγεσία της χώρας -με αφορμή την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Οι στόχοι, όπως ελέχθη, πολλοί και φιλόδοξοι, όπως η εκστρατεία για την πίεση προς την Τουρκία να αλλάξει την απόφασή της για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η προστασία των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής από τις διώξεις, η δημιουργία διακοινοβουλευτικών διαύλων επικοινωνίας με τον κόσμο του Ισλάμ.

Το ελπιδοφόρο είναι ότι την αξία του θεσμού στο διπλωματικό πεδίο γνωρίζει άριστα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που συνάντησε τους δύο επικεφαλής του θεσμού και συζήτησε μαζί τους. Μάλιστα, όπως παρατήρησε ο Χαρακόπουλος είναι η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός κάνει μια τέτοια συνάντηση, ενώ υπενθύμισε ότι η ΔΣΟ ήταν έργο του πατέρα Μητσοτάκη, από το μακρινό 1993, που με οξυδέρκεια αντιλήφθηκε την δύναμη που μπορεί να έχει ένας συντονισμός των Ορθοδόξων.