Στο ΕΠΑΛ Φαρσάλων ο δήμαρχος Μάκης Εσκίογλου για το πρόγραμμα «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ»

Το ΕΠΑΛ Φαρσάλων άνοιξε σήμερα Τρίτη τις πόρτες του στο κοινό και παρουσίασε τα αποτελέσματα των δύο δράσεων που εκπόνησε κατά τη φετινή χρονιά, στο πλαίσιο του προγράμματος που τιτλοφορείται «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ».

Η πρώτη δράση αφορούσε στην δημιουργία βοτανικού κήπου με οπωροφόρα δένδρα, δασικά δένδρα και καλλωπιστικούς θάμνους και η δεύτερη στην αισθητική αναβάθμιση των εργαστηρίων Πληροφορικής. Το εγκεκριμένο ποσό των χρημάτων ήταν περίπου 2.500 ευρώ και διοχετεύτηκε αποκλειστικά στην αγορά των Φαρσάλων.

Το σχολείο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου μαζί με την αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Σοφία Χατζηπλή, όπου συνομίλησαν επί ώρα με τον διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Εκτός από την παρουσίαση των δράσεων, ξεναγήθηκαν στο σύνολο των εργαστηριακών χώρων του σχολείου και πιο συγκεκριμένα στα εργαστήρια του τομέα Πληροφορικής με ειδικότητα Τεχνικός Η/Υ & Δικτύων Η/Υ, του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος με ειδικότητα Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής τοπίου, του τομέα Διοίκησης & Οικονομίας  με ειδικότητα Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών, του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού με ειδικότητα Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων και του τομέα Μηχανολογίας με ειδικότητες 1ο Τεχνικός Οχημάτων – 2ο Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού.

Ενημερώθηκαν για την λειτουργία του σχολείου, τις προοπτικές και τις διεξόδους που δίνει τόσο σε ανήλικους μαθητές όσο και σε ενήλικους οι οποίοι για κάποιο λόγο δεν έχουν ολοκληρώσει τις λυκειακές τους σπουδές ή επιθυμούν να λάβουν πτυχίο μιας εκ των παραπάνω ειδικοτήτων.

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων και η αντιδήμαρχος άκουσαν με προσοχή το σύνολο της σχολικής κοινότητας του ΕΠΑΛ και δεσμεύθηκαν ότι ο δήμος θα συνεχίζει να στηρίζει την επαγγελματική εκπαίδευση προκειμένου οι μαθητές παίρνοντας τα κατάλληλα επαγγελματικά εφόδια να παραμείνουν στον τόπο τους.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Εσκίογλου τόνισε πως «σε μία χώρα όπου ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι το ζητούμενο και οι εργαζόμενοι στα τεχνικά επαγγέλματα δυσανάλογα λίγοι σε σχέση με τις ανάγκες της αγοράς, αποτελεί αυτονόητη ανάγκη να στηρίξουμε τον βασικό πυλώνα της επαγγελματικής εκπαίδευσης που είναι τα ΕΠΑΛ. Ως δήμος Φαρσάλων αλλά και μέσα από τις σχολικές επιτροπές είμαστε σε διαρκή συνεργασία με τη διεύθυνση του ΕΠΑΛ, προσπαθώντας να ανταποκριθούμε σε όλες τις ανάγκες του σχολείου. Είχα την ευκαιρία μαζί με την αντιδήμαρχο να δούμε από κοντά το σπουδαίο έργο που επιτελείται σε όλους τους τομείς και γι’ αυτό θέλω να συγχαρώ το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού του Λυκείου».