Ο καιρός της Δευτέρας

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για σήμερα σε όλη την χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά βόρειοι, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Για την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια και πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.