Φτιάξτε και απολαύστε διαφορετικά σουβλάκια με αρνίσιο κιμά.
Υλικά
800 γρ. κιμά αρνίσιο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
κεφαλοτύρι
1 κ.γ. θυμάρι
1/2 κ.γ. ρίγανη τριμμένη
1 παξιμάδι μουλιασμένο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο
1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
1/4 σκελίδας σκόρδο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Βήματα
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά. Κάνουμε τον κιμά μια μπάλα και τον αφήνουμε για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις από τα διάφορα μυρωδικά.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μετρίου μεγέθους κεφτεδάκια, τα περνάμε σε σουβλάκια και τα πιέζουμε λίγο με την παλάμη μας ώστε να πάρουν πιο πλατύ σχήμα.
- Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου από κάθε μεριά.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το ντιπ γιαουρτιού ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
- Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια σε πιατέλα γαρνίροντας με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και πιπεριά. Τα συνοδεύουμε με το δροσερό ντιπ γιαουρτιού.
Βρείτε πολλές ανάλογες συνταγές στην σελίδα μαγειρικής του Βασίλη Πατσή – pasmageirevontas.gr