Καιρός: ζέστη και μεταβλητοί άνεμοι την Κυριακή

Πόσο και που θα αυξηθεί η θερμοκρασία. Πόση ένταση θα έχουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Γενικά αίθριος προβλέπεται για σήμερα ο καιρός σε όλη την χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 3 μποφόρ και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες τοπικά νότιοι, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες τοπικά νότιοι, έως 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις στα βόρεια, τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί, 5-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την Δευτέρα, με αραιές νεφώσεις στα κεντρικά και στα βόρεια, τοπικά πιο πυκνές στα ορεινά της Μακεδονίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.