«Με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ συναντήθηκε ο Θανάσης Νασιακόπουλος για τις ζημιές στα δημητριακά»

Με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο συναντήθηκε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Κώστα Χατζηκωνσταντίνου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος έθεσε στον πρόεδρο το θέμα της τεράστιας ζημιάς στις καλλιέργειες των δημητριακών στο Δήμο Κιλελέρ λόγω των παγετών των προηγούμενων μηνών. Ζήτησε επίσης  να αυξηθεί ο αριθμός των γεωπόνων που θα προβούν στην γρήγορη καταγραφή και την εκτίμηση των ζημιών των δημητριακών. Στη συνάντηση που έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα συζητήθηκε επίσης το ζήτημα του κανονισμού του ΕΛΓΑ και οι δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από παρέμβαση του Δημάρχου και σε συνεννόηση με τον ΕΛΓΑ, εγκρίθηκε η υποβολή δηλώσεων ζημιάς από τον παγετό για τα αγροκτήματα με καλλιέργειες δημητριακών του Δήμου Κιλελέρ. Δηλώσεις μπορούν να κάνουν όσοι δεν είχαν υποβάλει αρχική δήλωση επειδή η ζημιά δεν ήταν αντιληπτή και τώρα παρατηρούν ζημιά στα χωράφια τους. Απαραίτητη η ύπαρξη «μαρτύρων» σε τρία σημεία (δύο στα άκρα και ένα στη μέση) στα χωράφια που θα αλωνιστούν.

Παράλληλα από τους γεωπόνους του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Κιλελέρ ανακοινώθηκε ότι οι αγρότες  των οποίων οι καλλιέργειες δημητριακών  έχουν υποστεί ζημιά από τον παγετό μπορούν να υποβάλουν τη δήλωση ζημίας ΕΛΓΑ στους αρμόδιους ανταποκριτές έως και την Τετάρτη 26 Μαΐου.

Τα ονόματα και τα τηλέφωνα των ανταποκριτών είναι τα εξής:

Δημοτικές Ενότητες Αρμενίου, Πλατυκάμπου: Στάθη Ευαγγελή, τηλ.2410921214
Δημοτικές Ενότητες Νίκαιας, Κραννώνα: Σταμάτη Αναστασία, τηλ. 2410921214
Δημοτική Ενότητα Κιλελέρ: Τόπη Χρυσούλα , τηλ. 2413505800