Καιρός: άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο

Γενικά αίθριος προβλέπεται για σήμερα Σάββατο ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, ως προς τις μέγιστες τιμές.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις, τοπικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις, τοπικά έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, τοπικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη λίγες νεφώσεις αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί, 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 32 βαθμούς Κελσίου.