Ευχάριστη έκπληξη η λειτουργία του κρατικού μηχανισμού στην πανδημία

«Πράγματι, η Ελλάδα ήταν επισπεύδουσα σε αυτή τη συζήτηση για το “πράσινο πιστοποιητικό”, ακριβώς γιατί μας “καίει”ιδιαίτερα, γιατί η χώρα μας είναι μια αμιγώς τουριστική χώρα του ευρωπαϊκού νότου, που το ¼ του ΑΕΠ της εξαρτάται από τον τουρισμό, από το τουριστικό προϊόν. Το πιστοποιητικό αυτό, το “πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού” θα διευκολύνει πολύ τα ταξίδια». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στο ASTRATV και τον δημοσιογράφο κ. Απόστολο Ράιδο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε «ότι ήταν  μια ευχάριστη έκπληξη η όλη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και όλοι όσοι έκαναν το εμβόλιο ένιωσαν μια αξιοπρεπή αντιμετώπιση από τον κρατικό μηχανισμό, κάτι στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει, κακά τα ψέματα, το ελληνικό δημόσιο. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι μια καλή παρακαταθήκη που θα μείνει στη χώρα αυτός ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός που η ανάγκη επέβαλε να “τρέξει” πιο γρήγορα. Καθημερινά γίνονται πάνω από 100.000 εμβολιασμοί την τελευταία εβδομάδα. Η φιλοδοξία είναι  να περάσουμε τα 5,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς μέχρι το τέλος Μαΐου. Νομίζω ότι είμαστε στην 5η θέση, αναλογικά με τον πληθυσμό μας στην Ευρώπη των 27, στις χώρες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό. Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Το ζήτημα είναι να ενθαρρυνθούν και όλοι όσοι είχαν ερωτηματικά ή επιφυλάξεις το πρώτο διάστημα να προσέλθουν και να κάνουν τους εμβολιασμούς γιατί πραγματικά είναι ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της ελευθερίας και δεν χρειάζεται εφησυχασμός».

 

Σπασμωδικές οι κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κυβερνητικός βουλευτής καυτηρίασε την «απειλή» Τσίπρα να προσέρχονται ταυτόχρονα όλοι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας. Όπως είπε «ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει όχι απλά αδυναμία να ανακάμψει σε σχέση με τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών αλλά βρίσκεται σε κάμψη και σε αμφισβήτηση της αντιπολιτευτικής του τακτικής. Γι’ αυτό και βλέπουμε σπασμωδικές κινήσεις, όπως αυτή που είδαμε χθες από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο βήμα της Βουλής. Νομίζω είναι  ανεύθυνη στάση. Η απόφαση αυτή ήταν απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων. Συμμετέχω στη Διάσκεψη των Προέδρων και η εισήγηση του προέδρου της Βουλής, του κ. Τασούλα έγινε -και η κάθε αναθεώρηση των όποιων μέτρων λαμβάνουμε στη Βουλή για τη λειτουργία της γίνεται- με βάση τις εισηγήσεις των γιατρών, των ειδικών, των υγειονομικών. Δεν μπορεί να δίνουμε λάθος παραδείγματα. Τα όποια μέτρα χαλαρότητας έχουν να κάνουν με τους ελεύθερους χώρους. Στην εστίαση, για παράδειγμα, δόθηκε η δυνατότητα σε υπαίθριους χώρους, όχι μέσα στα καταστήματα. Ομοίως, τώρα, θα ήταν μια υγειονομική βόμβα, όπως ειπώθηκε, 300 άνθρωποι να βρεθούν στον ίδιο χώρο».

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ελλάδας στην Μέση Ανατολή

Ερωτηθείς για την απόπειρα εκμετάλλευσης της έντασης στη Μέση Ανατολή από την Τουρκία, ο επικεφαλής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας σημείωσε ότι «ο Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να εργαλειοποιήσει το Ισλάμ, να χρησιμοποιήσει την κοινή πίστη που έχουν και οι Άραβες και ιδιαίτερα να ηγηθεί του σουνιτικού Ισλάμ. Δεν το καταφέρνει. Βλέπουμε τις αντιδράσεις που υπάρχουν. Η χώρα μας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ευρύτερη περιοχή. Ανέλαβε επίσης διπλωματικές πρωτοβουλίες. Ο υπουργός Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε και το Ισραήλ και τους Παλαιστινίους. Είχε συνομιλίες σε υψηλότατο επίπεδο με τις ηγεσίες και των δύο πλευρών. Εμείς στηρίζουμε ως ελληνική πλευρά την ειρήνη και την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για έναν επιπλέον λόγο. Γιατί το πατριαρχείο των Ιεροσολύμων είναι εκεί. Είναι με ελληνική σημαία για όσους δεν έχουν πάει στους Αγίους Τόπους. Θέλουμε, λοιπόν, να διατηρηθεί το status quo στα προσκυνήματα, όπου το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο έχει τον πρώτο λόγο».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: