Ευρωπαϊκή εμπειρία για μαθητές του 2ου Λυκείου Φαρσάλων

Μια ξεχωριστή μαθησιακή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι μαθητές του 2ου Λυκείου Φαρσάλων, οι οποίοι συμμετείχαν στο Διαδικτυακό Μαθητικό Συνέδριο των Σχολείων- Πρέσβεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τίτλο «Ζω, συναισθάνομαι, δρω. Γιορτάζω την ημέρα της Ευρώπης, γιορτάζω τα 40 χρόνια της Ελλάδας στην ΕΕ, απολαμβάνω ως πολίτης τα οφέλη της ΕΕ» , το οποίο διοργανώθηκε από το ΓΕΛ Αμφίκλειας.

Στο συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 11 Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από όλη την Ελλάδα, οι μαθητές ανέλαβαν ενεργό ρόλο παρουσιάζοντας τις δράσεις που υλοποιήθηκαν στα σχολεία τους στο πλαίσιο του Προγράμματος Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Η ημέρα της Ευρώπης γιορτάστηκε με τον πιο ουσιαστικό τρόπο, από τους αυριανούς ενεργούς Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι αντάλλαξαν ιδέες, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και μοιράστηκαν με τους συμμαθητές τους από κάθε γωνιά της Ελλάδας το όραμά τους για την Ευρώπη του μέλλοντος.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Φθιώτιδας και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η ακαδημαϊκή συντονίστρια του προγράμματος, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Παν/μιου Πειραιώς Δρ. Φωτεινή Ασδεράκη.

Το 2ο Λύκειο εκπροσωπήθηκε από τις μαθήτριες: Ισιδώρα Γκανίδη, Μιχαέλλα Λεδάκη και Μαρία Τσιάμη. Το πρόγραμμα Σχολεία – Πρέσβεις του Ε.Κ. υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία και θερμή ανταπόκριση από τους μαθητές για πέμπτη συνεχή χρονιά στο σχολείο μας και υποστηρίζεται από τον Διευθυντή, κο Γιώργο Κουτσοδόντη και τους εκπαιδευτικούς: Γιάννα Βόντσα, Ευαγγελία Γκιάτου, Ζησούλα Γκουτσιουκώστα, Παναγιώτα Δημητρακοπούλου, Δήμητρα Δόβα, Ελένη Μαγαλιού, Νίκο Μαυραντώνη και Βίκυ Σαμαρίνα.