Ο καιρός της Πέμπτης

Για σήμερα Πέμπτη, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία στα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά. Τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5, στα δυτικά και νότια πελάγη 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι δυτικοί 4 με 5 και μετά το μεσημέρι βορειοδυτικοί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι κατά τόπους θα πυκνώσουν και κυρίως στα ανατολικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που τη νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6, με περαιτέρω ενίσχυση στην κεντρική Μακεδονία σε 7 και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια, που από το μεσημέρι θα αυξηθούν κι είναι πιθανό πρόσκαιρα να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία στο Ιόνιο 6 μποφόρ και από αργά το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 28 και στα βόρεια έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. . Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι δυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα κεντρικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ στα βόρεια θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι αργά τη νύχτα στα βόρεια σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Παρασκευή

Στην ανατολική και βόρεια χώρα προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοανατολικά. Τα φαινόμενα που πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, από νωρίς το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση τουλάχιστον της τάξης των 6 βαθμών κυρίως στη βόρεια και ανατολική χώρα.

Πηγή: ant1news.gr