Κόκκαλης για Ποντιακή Γενοκτονία: Η ιστορία δεν παραγράφεται, οι 353.000 ψυχές ζητούν δικαίωση

«Η πρόσφατη αναγνώριση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, της Γενοκτονίας των Αρμενίων, κατέδειξε πως κανείς αγώνας δεν πηγαίνει χαμένος» σημειώνει μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης με αφορμή τη σημερινή ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, συμπληρώνοντας πως «η ιστορία δεν παραγράφεται, οι 353.000 ψυχές ζητούν δικαίωση».

Αναλυτικά η δήλωση: «Σήμερα ο απανταχού Ελληνισμός, θυμάται και τιμά τη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και ζητά την καθολική αναγνώρισης του εγκλήματος.

Εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές έχασαν τη ζωή τους σε ένα χωρίς προηγούμενο, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, ενώ όσοι γλίτωσαν από το θάνατο, ξεριζώθηκαν για πάντα από τις πατρογονικές τους εστίες.

Αποτελεί ιερό χρέος μας, απέναντι στους αδελφούς μας Έλληνες του Πόντου, να συνεχίσουμε από κοινού την προσπάθεια για την καθολική αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη.

Η πρόσφατη αναγνώριση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, της Γενοκτονίας των Αρμενίων, κατέδειξε πως κανείς αγώνας δεν πηγαίνει χαμένος.

Ο αγώνας της Ελληνικής πολιτείας και του Ελληνισμού δε θα πάψει ποτέ, μέχρι ο θύτης αυτού του στυγερού εγκλήματος να αναμετρηθεί με το παρελθόν του και να αναλάβει έστω και καθυστερημένα της ευθύνες του.

Η ιστορία δεν παραγράφεται, οι 353.000 ψυχές ζητούν δικαίωση.»