Ζημιές στα σιτηρά και άλλα αγροτικά θέματα στην ”Θεσσαλική Γη”

Οι ζημιές στα σιτηρά, το βακτηριακό κάψιμο των αχλαδιών, η αντιμετώπιση της Σφήκα της καστανιάς και των αρουραίων, η έλλειψη μετακλητών εργατών γης και τα προβλήματα των λαϊκών αγορών, το «μενού» της εκπομπής «Θεσσαλική Γη».

Τι συμβαίνει με τις ζημιές των σιτηρών στο θεσσαλικό κάμπο, με το βακτηριακό κάψιμο των αχλαδιών, με τη Σφήκα της καστανιάς, πως μπορούν να αντιμετωπιστούν οι αρουραίοι αλλά και οι ακρίδες στις καλλιέργειες, θα αναλυθούν και θα παρουσιαστούν σήμερα Τρίτη 18-5-2021, στο πρώτο μέρος της τηλεοπτικής εκπομπής«Θεσσαλική Γη» του «Astra tv», την οποία παρουσιάζει, ζωντανά στις 22:30,  ο δημοσιογράφος και συνεκδότης της «ΑγροΕκφρασης» κ. Χρήστος Αθανασιάδης.

Παράλληλα, στο δεύτερο μέρος της εκπομπής θα παρουσιαστούν τα προβλήματα που υπάρχουν στο θέμα των μετακλητών εργατών γης καθώς και των λαϊκών αγορών.

Καλεσμένοι της εκπομπής είναι οι:

1. Δημήτρης Σταυρίδης,  γεωπόνος, αναπληρωτής Προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας
2. Σωκράτης Αλειφτήρας, εκπρόσωπος τύπου Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ)
3. Άρης Πολυγένης, πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγών Κηπευτικών Λαϊκών Αγορών ν. Καρδίτσας και μέλος του Δ.Σ. της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΚ)
4. Γιάννης Ζαχαράκης, πρόεδρος Αγροτικού συλλόγου Ανάβρας Αγιάς Λάρισας