Ο καιρός της Τρίτης

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όμως, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-5 και στα νότια πελάγη 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος σε γενικές γραμμές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται αίθριος καιρός σε γενικές γραμμές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5-6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, εντάσεως 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Γενικά αίθριος θα διατηρηθεί ο καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα τοπικά 6 και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νότιοι 3-5 μποφόρ, που σταδιακά από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.