Αυτοψία σε τηλεμετρικό σταθμό υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας στα Βρυσιά

Την Κυριακή (16/05), ο βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Λάρισας και πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης,  κ. Βασίλης Κόκκαλης, επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Φαρσάλων Γη» στα πλαίσια των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε όλη την περιφερειακή ενότητα για την καταγραφή και επίλυση προβλημάτων, αλλά και την παρακολούθηση και διάχυση της  καινοτομίας που εφαρμόζουν οι πρωτοπόροι παραγωγοί του νομού Λάρισας.  O Α.Σ. «Φαρσάλων Γη» είναι εξουσιοδοτημένος συνεργάτης της NEUROPUBLIC A.E., της εταιρίας ψηφιακών εφαρμογών που δημιούργησε και προσφέρει τις υπηρεσίες ευφυούς γεωργίας gaiasense.

Κύριο θέμα στη συζήτηση με την Πρόεδρο του Συνεταιρισμού, κ. Μ. Αϋφαντή, ήταν η πορεία της εφαρμογής των καινοτόμων υπηρεσιών gaiasense σε αγροτεμάχια της περιοχής των Φαρσάλων, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Life GAIASENSE. Πραγματοποιήθηκε αυτοψία σε έναν από τους τηλεμετρικούς σταθμούς, που είναι εγκατεστημένος σε αγροτεμάχιο της τοπικής κοινότητας Βρυσιών, και συζήτηση με τον ωφελούμενο παραγωγό, κ.  Σταύρο Νικολόπουλο.

Σημειώνεται ότι ήδη, διανύεται η δεύτερη χρονιά από την εγκατάσταση των σταθμών,  οπότε πλέον οι ωφελούμενοι παραγωγοί θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν συμβουλές τόσο για την άρδευση όσο και τη φυτοπροστασία (ρόδινο, πράσινο σκουλήκι) με στόχο τη μείωση των εφαρμογών που έχουν ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ το πρώτο έτος εφαρμογής αποτέλεσε έτος προσαρμογής κατά το οποίο πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις οικοφυσιολογικών παραμέτρων κατά τη διάρκεια της αρδευτικής περιόδου.  Οι παραπάνω μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν και στο 2ο έτος για την επικαιροποίηση των δεδομένων.