Ε. Λιακούλη: «Ο Άγιος Αχίλλειος, διαχρονική πυξίδα ελπίδας για τη Λάρισα»

Στον εορτασμό του Πολιούχου και στην επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλείου, παραβρέθηκε η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία δήλωσε τα εξής:

«Από παιδί νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση κάθε χρόνο αυτή τη μέρα, που είναι συνυφασμένη με την πρωινή, δεκάλεπτη, χαρμόσυνη κωδωνοκρουσία  όλων των ιερών Ναών  της πόλης μας, πριν την έναρξη της επίσημης ακολουθίας.

Φέτος, δυστυχώς, το αυστηρό – αλλά αναγκαίο – πρωτόκολλο που έχει επιβάλλει η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία των πιστών, δεν μας επιτρέπουν προσωρινά να ξαναζήσουμε τις μεγαλοπρεπείς εορταστικές εκδηλώσεις, στις οποίες είχαμε συνηθίσει παλαιότερα.

Ωστόσο, η ιερή παρακαταθήκη του Αγίου Αχιλλείου, προστάτη της Λάρισας,  παραμένει βαθιά ριζωμένη στην καρδιά μας, παρά τις πρόσκαιρες αντιξοότητες. Άλλωστε, μόνο η ιστορία της λατρείας του Αγίου Αχιλλείου στην περιοχή μας – και αναφέρομαι στη λαφυραγώγηση του ιερού λειψάνου του από τους Βούλγαρους κατά το Μεσαίωνα ή τα πάνδεινα που υπέστησαν οι πιστοί της περιοχής, προκειμένου να τους επιτραπεί η λατρεία του, κατά την Οθωμανική κυριαρχία- , μας δείχνουν ότι όλες οι αντιξοότητες, ακόμη κι οι πιο δραματικές,  είναι πάντοτε προσωρινές.

Ας τα θυμόμαστε όλα αυτά, ιδίως φέτος, όπου άρχισε έστω και δειλά να διαφαίνεται μια ‘’χαραμάδα’’ ελπίδας, μετά τη ζοφερή κατάσταση που συλλογικά κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τους τελευταίους δεκατέσσερεις μήνες…

Γιατί, αυτή πιστεύω πως είναι και η μεγαλύτερη συνεισφορά του Αγίου Αχιλλείου στην πόλη μας: η βαθιά ριζωμένη Πίστη, που με οδηγό την ελπίδα, αναγκαία οδηγεί στην Ανατροπή, οδηγεί στο θαύμα!

Χρόνια πολλά σε όλους τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες

Ευχή και προσευχή μας, του χρόνου να περπατήσουμε γύρω από τον ιερό λόφο του Αγίου Αχιλλείου και να μοιραστούμε τις χαρμόσυνες στιγμές, που μια πόλη γιορτάζει τον προστάτη της, ελεύθεροι και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. #Κανείς_Μόνος !».