Στην Πορτογαλία και ο φετινός τελικός του Champions League

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Τουρκία χάνει την ευκαιρία να φιλοξενήσει την κορυφαία εκδήλωση της ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, τον τελικό του Champions League.

Η UEFA αποφάσισε η βρετανική μονομαχία να πραγματοποιηθεί και φέτος στην Πορτογαλία, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Έτσι, Σίτι και Τσέλσι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην έδρα της Πόρτο με έπαθλο το βαρύτιμο τρόπαιο. Το σενάριο ο τελικός να διεξαγόταν στην Αγγλία έπαιζε δυνατά τις τελευταίες μέρες, ωστόσο τελικά το σπουδαίο παιχνίδι θα γίνει οριστικά στην Πορτογαλία στις 29 Μαΐου.

Στο Ντραγκάο θα βρεθούν 12.000 οπαδοί, από 6.000 για καθεμιά από τις φιναλίστ, ήτοι το 25% του γηπέδου των δράκων (έχει συνολική χωρητικότητα 50.000 θεατών).Οι οπαδοί, μάλιστα, δε θα χρειαστεί να μείνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους στην Αγγλία, καθώς η χώρα της ιβηρικής χερσονήσου δεν είναι στην κόκκινη λίστα.

Υπενθυμίζεται, ότι το 2020 η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία πήρε την απόφαση για διεξαγωγή Final-8 με νοκ-άουτ παιχνίδια μέχρι και τον τελικό, ορίζοντας ως τόπο διεξαγωγής των αγώνων το «Λουζ» και το «Ζοζέ Αλβαλάδε» της Λισαβόνας.

Η Τουρκία έχασε και φέτος το προνόμιο να φιλοξενήσει τον αγγλικό τελικό και η UEFA έψαχνε εδώ και μία εβδομάδα για την πλέον κατάλληλη και συμφέρουσα επιλογή για όλους, καθώς η γειτονική μας χώρα μπήκε στην «κόκκινη λίστα» του Ηνωμένου Βασιλείου όσον αφορά σε πολίτες που ταξιδεύουν από Βρετανία προς Τουρκία.

Κάτι τέτοιο θα ανάγκαζε όσους ταξίδευαν να μπουν σε 10ημερη καραντίνα κατά την επιστροφή τους στην Αγγλία, γεγονός που δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα τόσο στους φιλάθλους των δύο ομάδων που επιθυμούσαν να ταξιδέψουν για να δουν δια ζώσης το ματς, όσο και στους ποδοσφαιριστές και τα επιτελεία των δύο ομάδων, με δεδομένο μάλιστα πως είναι προγραμματισμένη στις 11 Ιουνίου και η έναρξη του Euro 2020.

Για τα επόμενα χρόνια έχει γίνει ήδη (και ανακοινωθεί) ο σχετικός προγραμματισμός όσον αφορά στον τελικό του Champions League: το 2022 θα γίνει στην Αγία Πετρούπολη, το 2023 στην Κωνσταντινούπολη, το 2024 στο Γουέμπλεϊ και το 2025 στο Μόναχο.

Πηγή: efsyn.gr