Τα Φάρσαλα επισκέφθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης – Επιθεώρησε τα εν εξελίξει έργα αποκατάστασης σε αθλητικές υποδομές

Τη δέσμευση πως το υπουργείο Αθλητισμού θα παραμείνει σταθερά στο πλευρό του δήμου Φαρσάλων όχι μόνο για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν λόγω της θεομηνίας του περασμένου Σεπτεμβρίου, αλλά και για τη δημιουργία νέων υποδομών στο χώρο του αθλητισμού σε όλη την επαρχία, έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στα Φάρσαλα την Κυριακή.

Τον κ. Αυγενάκη υποδέχθηκε στο δημοτικό κατάστημα της πόλης νωρίς το μεσημέρι, ο δήμαρχος κ. Μάκης Εσκίογλου. Ακολούθησε ολιγόλεπτη ενημέρωση από τον δήμαρχο στο γραφείο του και σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου με τη συμμετοχή του προέδρου του Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνου Δαμιανού, των αντιδημάρχων κ.κ. Σοφίας Χατζηπλή, Σταύρου Κουκουλιού, Δημήτρη Γούσια και Χρήστου Μπασαγιάννη, του προέδρου του ΟΠΑΚΠΑ κ. Νίκου Γκατζόγια, της προέδρου της ΔΗΚΕΦΑ κ. Ευαγγελίας Χαμορούσου, των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Άρη Καραχάλιου, Μαρίας Ίφου και Βαγγέλη Δημητρακόπουλου, της προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Φαρσάλων κ. Ντόρας Πρεκατέ, του προέδρου της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρήστου Καπετάνου, του προέδρου του ΕΑΚ Λάρισας κ. Γιάννη Κουρδή, του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Βαγγέλη Κατσιαούνη και του αθλητικού παράγοντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Χαλκιάδων κ. Γιάννη Ζαχόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης κατατέθηκαν στο κυβερνητικό στέλεχος προτάσεις για έργα και υποδομές, με αυτό της κατασκευής κολυμβητηρίου να δεσπόζει στις τοποθετήσεις.

Ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στον υφυπουργό πως «στάθηκε δίπλα μας και έδειξε πως είναι πιο Φαρσαλινός και από τους Φαρσαλινούς, καθώς ανταποκρίθηκε σε ότι του ζητήσαμε στις δύσκολες στιγμές που πέρασε η περιοχή μας με τον «Ιανό». Τον θέλουμε όμως κοντά μας και στη συνέχεια και είμαι βέβαιος πως ο κ. Αυγενάκης θα σταθεί στο πλευρό μας όπου τον χρειαστούμε, ώστε να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο που αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις της επαρχίας και όπου αλλού μπορεί». Επίσης ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάγκη η πόλη και η επαρχία να αποκτήσει «ταυτότητα» με βάση την πλούσια ιστορία της από τα αρχαία χρόνια, ενώ εστίασε και στο ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα σε υποδομές, κυρίως οδικές, που θα αυξήσουν το βαθμό ποιότητας ζωής για τους κατοίκους αλλά και θα ευνοήσουν την τουριστική ανάπτυξη.

Από την πλευρά του ο κ. Αυγενάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «αυτό που κάναμε το κάναμε όπως έπρεπε και με αμεσότητα γιατί εκείνη τη στιγμή η περιοχή είχε πληγεί και είχε ανάγκες. Κάναμε το αυτονόητο. Είμαι της άποψης ότι πρέπει να κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος κι όχι εκ των προθέσεων. Άμεση όμως τότε ήταν όλη η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σύσσωμος ο κυβερνητικός μηχανισμός με τα αμεσότερα υπουργεία που έδωσαν ένα δυναμικό παρόν και αντιμετωπίσαμε σε μέγιστο βαθμό τα προβλήματα που προέκυψαν». Επίσης σε ότι αφορά την πρόταση που έχει καταθέσει ο δήμος Φαρσάλων στην υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη για την ανάδειξη αρχαιολογικών και ιστορικών μνημείων και την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής, τόνισε πως «έχει γίνει μία συζήτηση με την κ. Μενδώνη και μόλις ωριμάσουν τα πράγματα να κινηθούμε ταχύτατα και να βοηθήσουμε την περιοχή να αποκτήσει και μία πολιτιστική ταυτότητα».

ΣΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

Υπενθυμίζεται πως με επιχορήγηση από το υφυπουργείο Αθλητισμού βρίσκονται σε εξέλιξη έργα αποκατάστασης αθλητικών εγκαταστάσεων που επλήγησαν από τον «Ιανό» στην επαρχία. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αυγενάκης μαζί με το δήμαρχο και τα στελέχη της δημοτικής αρχής, επισκέφθηκαν το δημοτικό στάδιο Φαρσάλων, το παρακείμενο κλειστό γυμναστήριο και τα γήπεδα τένις όπου υλοποιούνται αυτό το διάστημα εργασίες αποκατάστασης, διαπιστώνοντας το μεγάλο βαθμό προόδου. Αντίστοιχες εργασίες γίνονται και στο γήπεδο της τοπικής κοινότητας Υπέρειας. Το παρόν στην επίσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού έδωσαν επίσης ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ κ. Γιάννης Τριάντης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κώστας Μπαλατσός και Βάγια Αρσενοπούλου και τα μέλη του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Φαρσάλων κ.κ. Φωτεινή Πιτσιάβα, Ντίνος Βαρακλιώτης και Σάκης Γεροβασίλης.

Τέλος, ο δήμαρχος Φαρσάλων δώρισε στον υφυπουργό Αθλητισμού ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή βίντεο: Αντωνόπουλος Κ.