Λίμνη Πλαστήρα: Η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία του κόσμου υψώθηκε με αερόστατο στον ουρανό (Βίντεο)

Υψώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (9/5) στον ουρανό της λίμνης Πλαστήρα με αερόστατο που σηκώθηκε από το γήπεδο της Πεζούλας, η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία στον κόσμο!

Το μέγεθός της είναι 1.500 τετραγωνικά μέτρα και το event εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε σήμερα (Κυριακή 9/5) ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση κατά του Οθωμανικού ζυγού, το 1821.

Το εγχείρημα πέτυχε μερικώς καθώς η σημαία λόγω κάποια αστοχίας δίπλωσε κατά την ύψωσή της ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι σε πλήρη ανάπτυξη κάτω από το αερόστατο. Μετά από μικρό χρονικό διάστημα απελευθερώθηκε από το αερόστατο που συνέχισε την πτήση του πάνω από τα μαγευτικά μέρη της λίμνης Πλαστήρα.

Στο σημείο βρέθηκαν πέραν του οικοδεσπότη Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα κ. Παν. Νάνου ο Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρ. Τριαντόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κ. Νούσιος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ν. Καραγιάννης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καρδίτσας κ. Κ. Ζυγογιάννης, ο Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος, δημοτικοί σύμβουλοι και σύμβουλοι του ΕΒΕ Καρδίτσας. Σημειώνουμε ότι αρκετοί κάτοικοι παρατάχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή για να απολαύσουν το event και φυσικά να βγάλουν τις απαραίτητες φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο.

Η όλη διοργάνωση που σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία υποστηρίχτηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Καρδίτσας, με χορηγούς την Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και τις επιχειρήσεις Μεταλλικά Νερά «Θεόνη» και «ΑΛΟΥΜΙΛ».

Όπως επισήμανε σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Πλαστήρα κ. Π. Νάνος, βασικός σκοπός της πρωτότυπης εκδήλωσης ήταν «να αναδειχθεί η μεγαλοσύνη της καρδιάς, της ψυχής και της αγάπης των Ελλήνων για την Πατρίδα. Πρόκειται για εντυπωσιακό γεγονός, το οποίο δημιουργεί νέο «ρεκόρ Γκίνες».

ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΜΟΡΦΟΒΟΥΝΙ

Να σημειωθεί ότι η επίσημη έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων για την Εθνική Παλιγγενεσία (τελούσαν υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021), έγινε το πρωί στην έδρα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, στο Μορφοβούνι, με συμβολικό αφιέρωμα στη Σημαία, καθώς εκεί, στις 10 Μαΐου 1821, υψώθηκε η επαναστατική σημαία των Αγράφων από τον οπλαρχηγό Κώστα Βελή.

Πρόκειται για προ-επαναστατική σημαία την οποία είχε ο πρώτος γνωστός κλέφτης των Αγράφων, το Μικρό Χορμόπουλου, περί τα 1650 και για τον εντοπισμό της εργάστηκε επίπονα η Επιτροπή Ιστορίας Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν γύρω στις 10 πμ, με Δοξολογία στον Ι.Ν. Κοίμησης Θεοτόκου Μορφοβουνίου, όπου τελέστηκε και Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες των εθνικών αγώνων.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους παριστάμενους επισήμους, μεταξύ αυτών ο Βουλευτής και Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρας, ο Βουλευτής κ. Γ. Κωτσός και ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κ. Νούσιος, ενώ ομιλία απεύθυνε ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Π. Νάνος.

Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων και ακολούθησε πομπή με επικεφαλής την προ- επαναστατική σημαία των Αγράφων μέχρι την ιστορική τοποθεσία «Στεφάνι» Μορφοβουνίου, όπου ο Καραϊσκάκης είχε μόνιμο καραούλι, για να παρακολουθεί τις κινήσεις των Οθωμανών στο Φανάρι.

Η σημαία είχε συμβολική εγκατάσταση του πρώτου έργου στο υπό δημιουργία πάρκο ιστορικής μνήμης, το οποίο θα λειτουργήσει ως Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με την επωνυμία «Χωροχρόνου Άγραφον». Ήδη, το έργο έχει εγκριθεί από την «Επιτροπή Ελλάδα 2021» και εκκρεμεί η ένταξή του στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν όλο το έτος και έχουν προγραμματιστεί μουσικά και θεατρικά δρώμενα, εκδόσεις, διημερίδα, κ.α.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν, οι εκδηλώσεις δεν ήταν ανοιχτές στο κοινό, ενώ η είσοδος στο γήπεδο της Πεζούλας πριν το event, επιτρέπονταν μόνο στους επισήμους και δημοσιογράφους.

Πηγή: karditsalive.net