Γκραν Πρι Βαρκελώνης: κυρίαρχος ο Χάμιλτον

Χθες είχε κατακτήσει την 100ή pole position της καριέρας του, σήμερα πανηγύρισε την 98η νίκη του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, θριαμβεύοντας και στο Γκραν Πρι της Βαρκελώνης. Ο λόγος για τον Βρετανό παγκόσμιο πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος είδε πρώτος την καρό σημαία και στην Ισπανία.

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη πίστα ο Χάμιλτον φαίνεται πως νιώθει ιδιαίτερη άνεση, καθώς ο πιλότος της Mercedes μετρά έξι νίκες, εκ των οποίων οι πέντε συνεχείς. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν (Red Bull), ενώ τρίτος ήταν ο άλλος οδηγός της Mercedes, ο Φινλανδός Βάλτερι Μπότας, με την «τριπλέτα» του πόντιουμ να είναι ακριβώς η ίδια με την εκκίνηση του αγώνα.

Με τη σημερινή νίκη ο Χάμιλτον έφτασε τις τρεις στους τέσσερις αγώνες του εφετινού πρωταθλήματος της F1 κι αύξησε τη διαφορά του από τον Φερστάπεν στους 14 βαθμούς.

Κι αν αυτή ήταν η κατάληξη, η αρχή του αγώνα ήταν αντίθετη: ο Χάμιλτον έχασε την πρωτοπορία στην πρώτη στροφή με το προσπέρασμα του Φερστάπεν, κατόρθωσε όμως να διατηρηθεί κοντά στον αντίπαλό του ως τα πρώτα πιτ στοπς. Ο Ολλανδός μπήκε πρώτος, αλλά στην εξέλιξη της κούρσας, ενεργώντας στρατηγικά, ο Χάμιλτον έκανε δύο πιτ-στοπς.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Φερστάπεν να μείνει με τη μέση γόμα του πρώτου και ο Χάμιλτον να μειώνει σταδιακά τη διαφορά, ως το σημείο που τέθηκε εκ νέου επικεφαλής του αγώνα, ενώ απέμεναν επτά γύροι πριν την ολοκλήρωσή του.

Κάπως έτσι τερμάτισε τρίτος και ο Μπότας, που νίκησε τον Σαρλ Λεκλέρκ (Ferrari, τέταρτος) επίσης με τη στρατηγική των δύο πιτ-στοπς. Ο Σέρχιο Πέρεθ (Red Bull) κατέλαβε την πέμπτη θέση, έκτος ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο (Mc Laren), ενώ τις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης δεκάδας κατέλαβαν κατά σειρά οι Κάρλος Σάινθ (Ferrari), Λάντο Νόρις (McLaren), Εστεμπάν Οκόν (Alpine) και Πιερ Γκασλί (Alpha Tauri).