Ερημοποίηση της υπαίθρου και αγροτικά φωτοβολταϊκά στην ατζέντα της συνάντησης Κόκκαλη με τη διοίκηση του ΘΕΣγη

Συνάντηση με ατζέντα σημαντικών θεμάτων είχε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης με τη διοίκηση του Συνεταιρισμού ΘΕΣγη.

Κυρίαρχο ζήτημα που τέθηκε στον Λαρισαίο πολιτικό ήταν αυτό των παγετόπληκτων περιοχών και ο αντίκτυπος των ακραίων καιρικών φαινομένων για μια ακόμη χρονιά σε δυναμικές καλλιέργειες του νομού Λάρισας.

Επίσης, συζητήθηκαν δύο πολύ σημαντικά θέματα για τον αγροτικό τομέα: Το πρώτο είναι ο κίνδυνος ερημοποίησης της γης λόγω της κλιματικής αλλαγής αλλά και της λειψυδρίας και ο δεύτερος η τοποθέτηση «αγροτικών» φωτοβολταϊκών για τον συμψηφισμό της ενέργειας που καταναλώνουν οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Σε ότι αφορά τον κίνδυνο ερημοποίησης της υπαίθρου, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημέρωσε τους συνεταιριστές για την πρόσφατη ερώτηση που υπέβαλε στη βουλή, αλλά και τη θετική ανταπόκριση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού, για την άμεση εκπόνηση εθνικούς σχεδίου αντιμετώπισης της ερημοποίησης.

Σε ότι αφορά τα «αγροτικά» φωτοβολταϊκά, ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως «δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκαν προς όφελος των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής, αλλά τα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ καλύφθηκαν από μεγάλες επενδύσεις». Μάλιστα, για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Κόκκαλης δεσμεύτηκε να το επαναφέρει άμεσα στη βουλή.

Τέλος, αναγνωρίστηκε η ανάγκη πριμοδότησης των συνεταιρισμών και των συνεργατικών ομάδων από το Ταμείο Ανάκαμψης.