Βαγενά: Ακρόαση από τον προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών για τον παραλιακό Αγιοκάμπου-Βελίκας

Σε συνέχεια της αναφοράς, αλλά και του αιτήματος ακρόασης, που υπέβαλε προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννα Βαγενά,σχετικά με την αντιπαράθεση που έχει προκύψει ανάμεσα στον Δήμο Αγιάς και σε ιδιοκτήτρια οικοπέδου και τον κίνδυνο να κοπεί στα δύο ο παραλιακός άξονας του Δήμου Αγιάς, επιλήφθηκε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, κ. Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ο οποίος και δέχτηκε σήμερα προς ακρόαση τη βουλευτή στο γραφείο του, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Αγιάς, κ. Αντώνη Γκουντάρα.

Ο κ. Δασκαλόπουλος ήταν πλήρως ενημερωμένος για την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο τμήμα του παραλιακού άξονα του Δήμου Αγιάς, όπως και για την επικινδυνότητα αυτού, τις εκδοθείσες δικαστικές αποφάσεις, την εκδίκαση των αιτήσεων αναίρεσης και την αναμονή έκδοσης της αμετάκλητης απόφασης.

Η έκκληση της Άννας Βαγενά για την ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστε να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές μέχρι την έκδοση της απόφασης από τον Άρειο Πάγο, που είναι και το χρονικό ορόσημο για την οριστική διευθέτηση του ιδιοκτησιακού του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου, ιδίως με την επικείμενη έναρξη της θερινής περιόδου, κατά την οποία θα αυξηθεί ραγδαία η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων από το τμήμα αυτό, που σήμερα λόγω της εναντίωσης στην ολοκλήρωση των εργασιών ασφαλτόστρωσης αποτελεί πραγματική παγίδα, έγινε αποδεκτή από τον Εισαγγελέα Εφετών. Ο κ. Δασκαλόπουλος προτίθεται στο πλαίσιο αυτό να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να βρεθεί λύση και να περιοριστούν οι κίνδυνοι, ακόμη και με προσωρινή ασφαλτόστρωση.

Σε δήλωσή της που ακολούθησε, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας επισήμανε το γεγονός ότι ο κ. Εισαγγελέας έχει λεπτομερή γνώση όλων των ζητημάτων που ανακύπτουν στη χωρική αρμοδιότητα του Εφετείου Λάρισας και επαίνεσε την ευαισθησία και το ήθος του. Επιπλέον, ως πολίτης και ως βουλευτής του νομούαπεύθυνε έκκληση στην ιδιώτη να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, κατανόηση και αλληλεγγύη και να αναλογιστεί τις ευθύνες της έναντι του κοινωνικού συνόλου, ώστε να βρεθεί μία αρμονική λύση, ενώεπισήμανε ότι η ίδια όχι μόνο δεν χάνει κανένα δικαίωμά της εφόσον δικαιωθεί από τον Άρειο Πάγο, αλλά αντίθετα προστατεύεται από αστικές και ποινικές ευθύνες, που ενδεχομένως θα ανακύψουν σε βάρος της σε περίπτωση ατυχήματος ή δυστυχήματος.