Στη γενέτειρα του Γ. Καραϊσκάκη το Μαυρομμάτι Καρδίτσας η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στη γενέτειρα του Αρχιστράτηγου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Γ. Καραϊσκάκη, στο Μαυρομμάτι του Δήμου Μουζακίου, έφθασε το πρωί της Τετάρτης (5/5) η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις «Καραϊσκάκεια 2021».
Ο φετινός εορτασμός έχει πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, ενώ η παρουσία της ΠτΔ του προσδίδει ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα.

Στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου όπου αυτή τη στιγμή τελείται Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου,  την ΠτΔ υποδέχθηκαν ο Βουλευτής και Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, οι Βουλευτές Καρδίτσας κ.κ. Γ. Κωτσός (και ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων), Ασ. Σκόνδρα, και ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φ. Στάθης με τοπικούς εκπροσώπους.

Λόγω των ισχυόντων αυστηρών περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, το πρωτόκολλο της παρουσίας πολιτικών εκπροσώπων στην Εκκλησία για τη Δοξολογία ήταν πολύ αυστηρό κι’ έτσι στο εσωτερικό της εισήλθαν ελάχιστα πρόσωπα πέραν της κ. Σακελλαροπούλου, του υπουργού, των Βουλευτών, του Περιφερειάρχη και του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, και του Δημάρχου Μουζακίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί την πανηγυρική ομιλία θα εκφωνήσει ο καθηγητής φιλολογίας κ. Νικόλαος Βλάχος και στη συνέχεια η ΠτΔ θα μεταβεί στην κεντρική πλατεία του Μαυρομματίου όπου θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση στον έφιππο ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη.

Εκεί η κ. Σακελλαροπούλου θα καταθέσει στεφάνι και μετά θα μεταβεί στο Δημαρχείο Μουζακίου όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή Ανακήρυξής της σε Επίτιμη Δημότη του Δήμου Μουζακίου.

Να σημειωθεί ότι η κ. Κ. Σακελαροπούλου επισκέπτεται σήμερα τη γενέτειρα του Γ. Καραϊσκάκη, αφού είχαν προηγηθεί άλλες δυο επισκέψεις ομότιτλών της ΠτΔ και συγκεκριμένα παλαιότερα του κ. Κωστή Στεφανόπουλου (2001) και του κ. Προκόπη Παυλόπουλου στις 2/5/2016.

Το 1952 δε, είχε επισκεφτεί το Μαυρομμάτι για τα «Καραϊσκάκεια», η τότε Βασίλισσα Φρειδερίκη με την κόρη της πριγκίπισσα και μετέπειτα Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία.

Αργότερα η κ. Σακελλαροπούλου έχει προγραμματίσει επίσκεψη στο Kέντρο Aποθεραπείας και Aποκατάστασης Παιδιών με Aναπηρίες (πρώην ΚΕΠΕΠ) παρουσία και της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνας Μιχαηλίδου και στις 2 μ.μ. θα προεδρεύσει σε ευρεία σύσκεψη τοπικών αρχόντων της αυτοδιοίκησης και εκπροσώπων επαγγελματικών και επιχειρηματικών φορέων του Νομού μας η οποία θα γίνει σε κεντρικό Ξενοδοχείο της Καρδίτσας για τις καταστροφές του κυκλώνα «Ιανού».

Πηγή: karditsalive.net