Επίδομα 534 ευρώ: Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις για τις αναστολές – Ποιοι μένουν εκτός

Tην Πέμπτη 6 Μαΐου ξεκινούν οι δηλώσεις στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για όλους τους δικαιούχους εργαζόμενους, προκειμένου να μπουν σε αναστολή εργασίας και να λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ για τον μήνα Μάιο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά αυτή τη φορά θα υπάρξουν ορισμένες αλλαγές για το ποιοι μπορούν να λάβουν το επίδομα καθώς πολλοί κλάδοι της οικονομίας που είχαν κλείσει λόγω κορονοϊού έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν και πάλι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας από τις 6 μέχρι τις 12 Μαΐου θα υποβάλλονται οι δηλώσεις για τις αναστολές των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων. Να σημειωθεί ότι αυτή τη φορά οι εργοδότες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν έρθει η σειρά τους για να δηλώσουν τους εργαζόμενους σε αναστολή, καθώς δεν θα μπορέσουν να κάνουν αλλαγές σε μεταγενέστερο χρόνο.

Ποιοι μένουν εκτός αναστολών

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς εκτός των αναστολών θα μείνουν όσοι υπάλληλοι προσελήφθησαν στην εργασία τους από το Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο του 2021.

Ακόμα δε θα μπουν σε αναστολή και οι μερικώς απασχολούμενοι κάτω των 16 ωρών την εβδομάδα και οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο που λειτουργούν χωρίς περιορισμούς ή με ραντεβού και δεν πληρούν τα κριτήρια τζίρου. Το ίδιο ισχύει και για εργαζόμενους σε τουρισμό και μεταφορές που οι επιχειρήσεις που απασχολούνται δεν πληρούν τα κριτήρια τζίρου.

Να τονιστεί πως οι κλειστές επιχειρήσεις που λειτουργούν με την μέθοδο του click away θα έχουν πρόσβαση στο μέτρο των αναστολών χωρίς κριτήρια τζίρου.

Τέλος, εκτός θα μείνουν και οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που οι ΚΑΔ τους βγαίνουν από τις λίστες των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Πηγή: reader.gr