«Δια του Σταυρού, Χαρά εν όλω τω κόσμω»

Μεγαλώνοντας, κάθε εορτή του Πάσχα ήταν πάντα μια αφορμή να αναλογιστούμε προς στιγμην τον ανθρώπινο πόνο που συμβολίζει η Σταύρωση, τον φόβο του θανάτου και την προσμονή του ελπιδοφόρου Αναστάσιμου μηνύματος για «αιώνια ζωή και μέγα έλεος».

Ο τελευταίος χρόνος θυμίζει παρατεταμένη Μεγάλη Εβδομάδα, με τον φόβο του θανάτου να κυριαρχεί καθημερινά στις ζωές μας. Πολλοί συμπολίτες μας σήκωσαν τον δικό τους Σταυρό.

Αυτό το Πάσχα, για άλλη μια φορά μοναχικό και ασκητικό, μοιάζει με την κορύφωση του θείου δράματος. Μας στερεί ξανά την παρηγοριά μας: την Οικογένεια και την Εκκλησία. Το μεγαλειώδες Χριστιανικό Ελληνικό Πάσχα, όπως το κρατάνε ζωντανό οι αναμνήσεις μας. Δοκιμάζει τις ανθρώπινες αντοχές μας. Αυτό το Πάσχα έχουμε όσο ποτέ ανάγκη την Ανάσταση.

Η πίστη μας επιμελώς μας έχει προετοιμάσει ότι μόνο «δια του Σταυρού» θα έρθει η λύτρωση. Ας υπομείνουμε με πίστη το τελευταίο στάδιο της δοκιμασίας μας, την κορύφωση του δικού μας αγώνα, με τη βεβαιότητα ότι η Ανάστασή μας, η λύτρωσή μας ατομική και συλλογική, δεν αργεί. Όπως μας δίδαξε κάθε Πάσχα της ζωής μας: ο Θάνατος θα ηττηθεί, η Ζωή θα θριαμβεύσει! «Ιδού Γαρ Ήλθε Διά Του Σταυρού, Χαρά Εν Όλω Τω Κόσμω!

Καλή Ανάσταση σε όλους μας!

Αθηνά Σιαφαρίκα Δικηγόρος Πολιτευτής Ν.Λάρισας, ΝΔ