Ο καιρός της Μ. Πέμπτης

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.  Αναλυτική πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή.

Ο καιρός την Μεγάλη Πέμπτη στα κεντρικά και βόρεια θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Στα νότια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις απογευματινές ώρες νότιοι 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός θα είναι επίσης γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τηδυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι στα νότια θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου, Ωστόσο, στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοιακαι ανατολική Πελοπόννησοαναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι στα νότια θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κυκλάδες και την Κρήτηαναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 και στη βόρεια Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και μέχρι το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Μεγάλη Παρασκευή 30/04/2021 θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα κυρίως στα δυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 2 με 4 και από το απόγευμα στο Αιγαίο νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή, φτάνοντας σε αρκετές περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.