Μ. Χαρακόπουλος: Να ξαναδούμε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση το αύριο!

«Η εθνική παλιγγενεσία μας υπενθυμίζει ότι οι Έλληνες, παρά τις δυσχέρειες, μπορούμε να βρίσκουμε τη δύναμη και να ξεπερνούμε τις δυσκολίες, ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις των καιρών. Είναι μεγάλο το χρέος μας να ξαναδούμε σε βάθος την ταυτότητά μας, τον ρόλο μας στον σύγχρονο κόσμο, το καθήκον μας ως κληρονόμοι ενός μεγάλου πολιτισμού. Και είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο το γεγονός πως οι Έλληνες αισθανόμαστε ακόμη σε αυτές τις ιδιόμορφες συνθήκες, που έχει δημιουργήσει η πανδημία, αλλά και μετά από μια παρατεταμένη υπερδεκαετή κρίση, αισιοδοξία για το αύριο και αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις μας». Τα παραπάνω δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την ξενάγηση στην Έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία, δύο αιώνες μετά», που διοργανώνει η Βουλή των Ελλήνων.

Μαζί με τον Θεσσαλό πολιτικό στην ξενάγηση ήταν και η διεθνούς φήμης εικαστικός κ. Μάρα Καρέτσοs, Καλή Πρέσβειρα της Ελλάδας, με καταγωγή από τη Λάρισα, η οποία διακρίνεται εκτός από την αγάπη της για την τέχνη και για την αγάπη της για την Ελλάδα. Η ξενάγηση έγινε από τον δρ Θοδωρή Κουτσογιάννη, Έφορο της Συλλογής Έργων Τέχνης της Βουλής.

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ, στη δήλωσή του τόνισε, επίσης, ότι «περιδιαβαίνοντας τις αίθουσες αυτής της περίφημης Έκθεσης που διοργάνωσε η Βουλή των Ελλήνων, προς τιμή των 200 ετών από την έναρξη του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, ο επισκέπτης επιβεβαιώνει ότι η επανάσταση του 1821 θα συνεχίζει στο διηνεκές να νοηματοδοτεί την ύπαρξη του νέου ελληνισμού, να τον συνδέει με το μακρύ παρελθόν του έθνους μας και να καθοδηγεί τα βήματά του για το μέλλον. Αν στους δύο αιώνες που πέρασαν από το 1821 κάναμε όντως πολλά, παρά τις αντιξοότητες και τις τραγωδίες της ιστορίας, στη τρίτη εκατονταετηρίδα, με εθνική ενότητα και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, μπορούμε να πετύχουμε ακόμη υψηλότερους στόχους».

Η Έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία, δύο αιώνες μετά» επιχειρεί να αναδείξει καίρια στρατιωτικά, πολιτικά και διπλωματικά γεγονότα του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, καθώς και σημαίνοντες προσωπικότητες του Αγώνα, και αναπτύσσεται σε 3 αίθουσες του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων.