Στα γραφεία της ΔΕΕΠ Λάρισας Καλογήρου – Λυκουρέντζος

Επίσκεψη στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λάρισα πραγματοποίησαν η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Χριστιάνα Καλογήρου και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ.Ανδρέας Λυκουρέντζος, όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Ε.Π. Λάρισας κ.Χρήστο Καπετάνο και στελέχη του τομέα Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους αγρότες του νομού μας και κυρίως οι συνέπειες από τις πρόσφατες καταστροφές από τον παγετό σε δενδρώδεις καλλιέργειες, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν και στο 100% και ζητήθηκε η άμεση αποζημίωση των πληγέντων.

Όσον αφορά στους κτηνοτρόφους, έγινε αναφορά στη σημαντική μείωση στη γαλακτοπαραγωγή των ζώων, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν με την εισβολή της “ΜΗΔΕΙΑΣ” και στην απώλεια ζωϊκού κεφαλαίου.

Τόσο η  Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Καλογήρου όσο και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ.Λυκουρέντζος, αφού άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή, κατέγραψαν τα όσα ειπώθηκαν και δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να ανακουφιστεί άμεσα ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος της περιοχής μας και της χώρας μας γενικότερα.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Λάρισας κ. Καπετάνος, σε δήλωσή του αναφέρθηκε στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τα υπερπρώιμα ροδάκινα σε πολλούς παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής του Τύρναβου και των Τεμπών.  Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για τις ζημιές του φετινού παγετού και σε άλλες καλλιέργειες όπως τα αμπέλια, οινοποιήσιμα και επιτραπέζια, αχλάδια, νεκταρίνια, αμύγδαλα, βερίκοκα και λοιπές καλλιέργειες όπου υπέστησαν τεράστιες καταστροφές.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο κ.Βασιλης Τζουρμακλιώτης ως εκπρόσωπος του γραφείου του βουλευτή κ.Μ.Χαρακόπουλου,  ο Συντονιστής Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων της Ν.Δ. κ.Δημ.Λεωνιδάκης ο Τομεάρχης Αγροτικών Φορέων της Δ.Ε.Ε.Π. Λάρισας κ.Μίλτος Μπασδάνης, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας κ.Δημ. Ντογκούλης,  ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Γεωπονικού Συλλόγου Ν.Λάρισας κ.Κων/νος Γιαννακός, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμπελώνα κ.Στέλιος Κοροβέσης και ο Πρόεδρος Καστανοκαλλιεργητών Αγιάς κ.Ευάγγελος Μανίκας, τηρώντας όλα τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού.