Καιρός: Ζέστη και σκόνη την Μεγάλη Τρίτη

Την Μεγάλη Τρίτη, ο καιρός θα είναι σχετικά αίθριος, καθώς αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα βόρεια τις πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5, στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή:

Στην Αττική, προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη, περιμένουμε αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις πρωινές ώρες, οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες . Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο από το μεσημέρι έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην  Θεσσαλία,την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά και τα νότια 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και μετά το μεσημέρι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 και στην Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Μεγάλη Τετάρτης

Την Μεγάλη Τετάρτη, αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις απογευματινές ώρες στα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, στα βόρεια ηπειρωτικά 3 με 5, στα νότια ηπειρωτικά 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη και τη νησιωτική χώρα έως 7 μποφόρ. Το απόγευμα στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια. Η θερμοκρασία σε άνοδο.