Ο καιρός την Κυριακή των Βαΐων: τοπικές βροχές, σκόνη και βοριάδες

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού για σήμερα, αναμένονται τοπικές βροχές στην ανατολική και νότια χώρα, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες στην Εύβοια και τις Σποράδες, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι βροχές βαθμιαία θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη και στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης μέχρι το μεσημέρι στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά στα ανατολικά έως 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.

Στην Αττική την Κυριακή των Βαΐων αναμένονται με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Μετά το μεσημέρι, τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 και στα ανατολικά 6-7 μποφόρ, που τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες μέχρι το απόγευμα, με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και βαθμιαία βελτίωση. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί, τοπικά 5-6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 2-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, τοπικά, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις με βροχές, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες σε Σποράδες και Εύβοια, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας και στην ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα, με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί στα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6, στα νότια και τα ανατολικά τοπικά 7 8 μποφόρ. Εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ στα βόρεια. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις με βροχές, που βαθμιαία θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία 6 με 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι αρχικά βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, 6 με 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Μεγάλη Δευτέρα

Για την Μεγάλη Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στη βόρεια Κρήτη και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί στα δυτικά, 2 με 4 μποφόρ και βοριάδες στα ανατολικά, 3 με 5, στο Αιγαίο 6 με 7 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.