Έτοιμη να υποδεχθεί κόσμο αμέσως μετά την πανδημία η δημοτική βιβλιοθήκη των Φαρσάλων

Εντυπωσιακό ήταν το αποτέλεσμα της προσπάθειας του δήμου Φαρσάλων για την αναδιοργάνωση της δημοτικής βιβλιοθήκης, ώστε αυτή να καταστεί λειτουργική και επισκέψιμη για το κοινό, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας.

Ο χώρος της βιβλιοθήκης που στεγάζεται στον Πύργο Δεληδημητρίου, φιλοξενεί μεγάλη γκάμα βιβλίων απ’ όλους τους τομείς της λογοτεχνίας και της επιστήμης, ταξινομημένα και περιποιημένα, από το προσωπικό του δήμου και των ΚΔΑΠ που συνέδραμαν τα μέγιστα ώστε τα βιβλία να λάβουν τη φροντίδα που χρειάζονταν και να είναι έτοιμα για να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση που φιλοξενούν στις σελίδες τους.

Την ίδια ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη αντίστοιχη διαδικασία διαλογής και φροντίδας των βιβλίων που δωρίσθηκαν προ επτά ετών στο δήμο Φαρσάλων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Δαόχο», ώστε σύντομα να είναι κι αυτά στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «Η σημερινή ημέρα είναι παγκοσμίως αφιερωμένη στο βιβλίο, την πλέον προσφιλή μέθοδο μεταφοράς και διαμοιρασμού γνώσης στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ενεργοποιήσαμε όλες εκείνες τις δυνάμεις του δήμου αλλά και της κοινωνίας, προκειμένου να θέσουμε σε λειτουργία τη δημοτική μας βιβλιοθήκη και να την καταστήσουμε επισκέψιμη για τους πολίτες. Το διάβασμα είναι για το μυαλό ό,τι η γυμναστική για το σώμα. Γι’ αυτό κι εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, να μεγαλώνουμε ολοένα και περισσότερο τη βιβλιοθήκη μας και να την καταστήσουμε κοιτίδα γνώσης και πολιτισμού για τους συμπολίτες μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν και εργάζονται για τη βιβλιοθήκη μας με μεράκι, δημιουργώντας μία μεγάλη παρακαταθήκη για τον τόπο μας».