Εκτός λίστας το εμβολιαστικό στο Κ.Υ.Φαρσάλων

Πρόβλημα στο εμβολιαστικό του Κέντρο Υγείας Φαρσάλων προέκυψε χθες, όταν αρκετοί κάτοικοι της περιοχής των Φαρσάλων, ενεργώντας για να κλείσουν ραντεβού μέσω των φαρμακείων ή της πλατφόρμας, έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι αυτό δεν ήταν ενεργό το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, παρά μόνο για άλλες περιοχές.

Κάποιοι από τους κατοίκους διαμαρτυρόμενοι ανέφεραν στην “Ε” ότι δεν είναι αποδεκτό μια περιοχή όπως των Φαρσάλων να μένει εκτός, χωρίς διαθέσιμο εμβολιαστικό κέντρο στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εξετάζεται αν αυτή η αιφνιδιαστική επιλογή από πλευράς σχεδιασμού, προέκυψε λόγω της χαμηλής ζήτησης για το συγκεκριμένο σκεύασμα και λήφθηκε η αναστολή όλων των νέων ραντεβού για εμβολιαστικό κέντρο των Φαρσάλων με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Σε επικοινωνία που είχε με τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτη Σερέτη, ο Λαρισαίος βουλευτής της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μεταφέροντάς του το πρόβλημα που προέκυψε, ο κ. Σερέτης τόνισε αφενός ότι τόσο η 5η ΥΠΕ, όσο και το ίδιο το υπουργείο δεν μπορούν να παρέμβουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ πιθανολόγησε πως το όλο θέμα οφείλεται στον φόρτο των ήδη προγραμματισθέντων ραντεβού. Ωστόσο, από το ρεπορτάζ της «Ε» δε φαίνεται να προκύπτει φόρτος σε ότι αφορά την προσέλευση των πολιτών για εμβολιασμό στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων. Θα πρέπει να αναμείνουμε τις επίσημες ανακοινώσεις – τοποθετήσεις.

Πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ