Στέλλα Μπίζιου: Σχεδιάζουμε την Ελλάδα της νέας εποχής

«Ένα μεγαλόπνοο σχέδιο, το μεγαλύτερο στοίχημα της σύγχρονης Ελλάδας με συμμετοχή του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και όφελος για το σύνολο της κοινωνίας. Αυτό είναι το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη.

«Ψηφιακή μετάβαση του κράτους και της οικονομίας, πράσινη οικονομία, αύξηση της παραγωγικότητας και της απασχόλησης, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των υποδομών του Δημοσίου είναι οι βασικές στρατηγικές κατευθύνσεις του σχεδίου. Ενέργεια, ηλεκτροκίνηση, οδικοί άξονες και σιδηροδρομικά δίκτυα είναι ορισμένες από τις υποδομές που θα αναβαθμιστούν. Επίσης η παιδεία, η υγεία και η δικαιοσύνη ψηφιοποιούνται και εκσυγχρονίζονται.

Παράλληλα όμως με τις δημόσιες επενδύσεις, θα προχωρήσουν και οι ιδιωτικές. Ανάπτυξη εξαγωγικών επιχειρήσεων, επενδύσεις για δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών για την μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου και την βελτιστοποίηση τεχνολογιών παραγωγής καθαρής ενέργειας, έρευνα σε τεχνολογίες αιχμής, μετασχηματισμός επιχειρήσεων όλων των μεγεθών και παράλληλα την εκπαίδευση του προσωπικού, θα αποτελέσουν πυλώνα της οικονομικής ανάκαμψης.

Ειδικότερα αναμένεται σε πρώτη φάση να διατεθούν 450 εκ € για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας προκειμένου να περιοριστεί η μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων,ενώ στο σχέδιο περιλαμβάνονται αρδευτικά και αντιπλημμυρικά έργα που θα βοηθήσουν σημαντικά στην αντιμετώπιση των συνεπειών των μεγάλων φυσικών καταστροφών. Περαιτέρω, το πρόγραμμα στοχεύει στην οικονομική ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα με επενδύσεις στην πράσινη γεωργία και τη γεωργία ακριβείας, την αναδιάρθρωση καλλιεργειών, την γενετική βελτίωση ζώων. Είμαι βεβαία ότι ο νομός μας θα πρωταγωνιστήσει», δήλωσε η κα Μπίζιου.

«Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης συνδυάζει για πρώτη φορά επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις. Οι επενδύσεις δίνουν στο Σχέδιο μακροοικονομική και οικονομική ισχύ ενώ οι μεταρρυθμίσεις το εξοπλίζουν με αποτελεσματικότητα και προοπτική.

Η σωστή αξιοποίηση του χρηματοδοτικού αυτού πακέτου θα θέσει τη χώρα σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης και σύγκλισης με την Ευρώπη και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης για όλους, χωρίς αποκλεισμούς», κατέληξε η κα Μπίζιου.