Μαθητές του ΕΠΑΛ Φαρσάλων κατασκεύασαν ρομποτικό βραχίονα τηλεχειριζόμενο μέσω κινητού τηλεφώνου

Ο Τομέας Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Φαρσάλων συμμετείχε στο 10ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας με το θέμα «Ρομποτικός βραχίονας τηλεχειριζόμενος από μία εφαρμογή κινητού τηλεφώνου».

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Οι μαθητές της Γ’ τάξης του Τομέα Πληροφορικής, εκτύπωσαν στον 3D εκτυπωτή των εργαστηρίων τους τον ρομποτικό βραχίονα και στην συνέχεια τον συναρμολόγησαν συνδέοντας τον με κύκλωμα Arduino. Με τον αισθητήρα Bluetooth του κυκλώματος Arduino, η όλη κατασκευή ήταν τηλεχειριζόμενη μέσω κινητού τηλεφώνου, με εφαρμογή που υλοποίησαν οι μαθητές σε περιβάλλον App Inventor.

Για την υλοποίηση του χρησιμοποιήθηκαν γνώσεις και δεξιότητες που οι μαθητές ανέπτυξαν στα πλαίσια των μαθημάτων του τομέα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΕΠΑΛ Φαρσάλων συμμετέχει ανελλιπώς τα τελευταία 10 χρόνια στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, που πραγματοποιείται την ίδια περίοδο σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, με έργα πληροφορικής που αποκομίζουν θετικά σχόλια από τους διοργανωτές και του υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Το 10ο Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω των εξαιρετικών περιστάσεων κατά την φετινή σχολική χρονιά.