Ανέβασε τον κατώτατο μισθό σε 70.000 δολάρια και τριπλασίασε τα κέρδη του!

Πριν από έξι χρόνια ο Νταν Πράις, διευθύνων σύμβουλος σε μία εταιρεία επεξεργασίας πιστωτικών καρτών με έδρα το Σιάτλ έκανε κάτι που προκάλεσε τη χλεύη των οικονομικών Μέσων.

Αποφάσισε να αυξήσει όλους τους κατώτατους μισθούς στην εταιρία σε 70.000 δολάρια και ταυτόχρονα μείωσε τον δικό του μισθό κατά 90%, σε βάθος τριετίας.

Την πρώτη εβδομάδα μετά από την απόφασή του δέχθηκε πάνω από 4.500 βιογραφικά. Όμως οι αναλυτές μόνο θετικά δεν είδαν αυτή την απόφαση. Είναι χαρακτηριστικό πως ο παρουσιαστής του Fox Business Στιούαρτ Βάρνι τον χαρακτήρισε «ο πιο τρελός απ’ όλους».

Παράλληλα ο αείμνηστος Ρας Λίμπο σε μία ραδιοφωνική του εκπομπή έκανε λόγο για «καθαρό και ακατάλληλο σοσιαλισμό» και είπε πως ελπίζει «αυτή η εταιρεία να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης σε προγράμματα ΜΒΑ, σχετικά με το πως δεν μπορεί να λειτουργήσει ο σοσιαλισμός και θα αποτύχει».

Ωστόσο έξι χρόνια μετά από αυτή την απόφαση ο Πράις ανακοίνωσε πως τα έσοδα της εταιρείας του έχουν τριπλασιαστεί ενώ οι πελάτες έχουν διπλασιαστεί!

Το πιο εντυπωσιακό απ’ όλα είναι το πως έφτασε σε αυτή την απόφαση. Όλα άλλαξαν όταν πληροφορήθηκε πως ένας από τους υπαλλήλους του είχε μια κρυφή δεύτερη δουλειά στα McDonald’s.

«Ήταν σαφές ότι ήμουν ένας κακός Διευθύνων Σύμβουλος που απέτυχε  με τους υπαλλήλους του», είπε. «Έκανα την αύξηση για να παραιτηθεί από τη δουλειά. Κανείς δεν πρέπει να δουλεύει δύο δουλειές για να καλύψει τις ανάγκες του».

Οι υπάλληλοι πάντως… έβαλαν πλάτη στην εταιρεία όταν ξέσπασε η κρίση με τον κορονοϊό κι εκείνη έχασε σε μια νύχτα το 55% των εσόδων της. Πρότειναν οι ίδιοι να μειωθούν οι μισθοί τους ώστε να μην γίνουν απολύσεις και η εργασιακή ομάδα να παραμείνει ανέγγιχτη.

Πλέον όμως έχουν αρχίσει σταδιακά οι αυξήσεις και πάλι στους υπαλλήλους.

Ο ελάχιστος μισθός στις ΗΠΑ ανέρχεται στα 7,25 δολάρια την ώρα και παραμένει στάσιμος από το 2009.

Πηγή: reader.gr