Διαβούλευση της Φ. Γεννηματά με τους φορείς της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη τη Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 η έναρξη της ψηφιακής περιοδείας του Κινήματος Αλλαγής στη Θεσσαλία με την ομιλία της Προέδρου, Φώφης Γεννηματά στους αυτοδιοικητικούς, οικονομικούς και παραγωγικούς φορείς της Λάρισας, με θέμα την βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Τη συζήτηση συντόνισε ο Γραμματέας της Ν.Ε. Λάρισας, Μιχάλης Τολίκας, που υπογράμμισε ότι στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας και της οικονομικής δυσπραγίας, το Κίνημα Αλλαγής στάθηκε παρεμβατικά και με ουσιαστική αντιπολιτευτική πρακτική κατέθεσε εμπεριστατωμένες προτάσεις και για την αντιμετώπισή της. Αυτό δείχνει και τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα προβλήματα των πολιτών και αναγνωρίζεται ως η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη, όπως άλλωστε αποτυπώνεται και στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Στην εισαγωγική της ομιλία η κ. Γεννηματά τόνισε εμφατικά ότι η πρωτογενής παραγωγή και οι αγρότες χρειάζονται σήμερα όσο ποτέ στήριξη. Όπως είπε, “η αλματώδης αύξηση του κόστους παραγωγής, ταυτόχρονη με την μείωση των τιμών παραγωγών επιφέρουν την οικονομική κατάρρευση του εισοδήματος των αγροτών. Η ΝΔ επέτεινε το πρόβλημα, με μια πολιτική στάση που αφήνει ανενόχλητα τα καρτέλ της αγοράς, δεν διασφαλίζει τον στοιχειώδη υγιή ανταγωνισμό και την διαφάνεια. Οι αγρότες όμως δεν πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους. Επιλέγουμε να προτάσσουμε ως βασικό προσανατολισμό της αγροτικής παραγωγής της Θεσσαλίας, την στήριξη της παραγωγής τροφίμων, τον εκσυγχρονισμό των παραδοσιακών καλλιεργειών, την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με ταυτότητα. Την ανάπτυξη συμπληρωματικών δραστηριοτήτων στον τομέα του αγροτουρισμού και της διασύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον Τουρισμό. Προτεραιότητα μας είναι η αύξηση της εμπορικής αξίας και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων. Η Κυβέρνηση οφείλει να διαπραγματευτεί με την Ε.Ε. την χρήση μέρους των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την επανεκκίνηση της Οικονομίας».

Στην τοποθέτησή του ο Κωνσταντίνος Γάτσιος, καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, καυτηρίασε την πρόταση της Κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “αυτό που δημοσιοποιήθηκε στη Βουλή μοιάζει περισσότερο με τιμοκατάλογο. Βλέπεις τις τιμές αλλά δεν βλέπεις το περιεχόμενο. Δεν μας λέει για παράδειγμα με ποιον τρόπο, μέσα από την αξιοποίηση των κονδυλίων, θα δημιουργηθεί προστιθέμενη αξία στη χώρα. Υπάρχουν μόνο τίτλοι και όχι ουσία στο περιεχόμενο».

Η βουλευτής Λάρισας με το Κίνημα Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη στο χαιρετισμό της ανέφερε ότι “η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας χρειάζεται την πυξίδα για το πού πάει η ανάπτυξη.

Ο κ. Τολίκας, ανάγνωσε τον χαιρετισμό και τις ευχές για επιτυχία της εκδήλωσης του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου,  ο οποίος δήλωσε, ότι «παρακολουθεί με ενδιαφέρον της πρωτοβουλίες και προτάσεις για την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών πόρων με προτεραιότητα στην προστασία του Περιβάλλοντος και ιδιαίτερα στη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Θέματα πολύ σημαντικά για την Θεσσαλία και την βιώσιμη ανάπτυξη»

και στη συνέχεια έδωσε το λόγο στους προσκεκλημένους που ανταποκρίθηκαν, όπως αναγράφονται παρακάτω:

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ Κωνσταντίνος, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος Πρόεδρος ΠΕΔ Θεσσαλίας,  ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Απόστολος  Δήμαρχος Λαρισαίων,  ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ Κωνσταντίνος Πρώην Βουλευτής και υπεύθυνος Τομέ Υγείας ΚΙΝΑΛ, ΝΤΑΒΕΛΗΣ Αχιλλέας Πρόεδρος Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Νικόλαος Πρόεδρος ΤΕΕ-ΚΔΘ, ΚΟΤΣΙΜΠΟΓΕΩΡΓΟΣ Ηλίας Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητήριου, ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΑΣ Νικόλαος Υποψ. Περιφερειάρχης, ΓΑΤΣΑΣ Νικόλαος Δήμαρχος Ελασσόνας, ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ Αντώνιος Δήμαρχος Αγιάς, ΚΟΚΚΟΥΡΑΣ Ιωάννης Δήμαρχος Τιρνάβου, ΑΜΑΡΙ Σάμερ- Αθανάσιος Υποψ. Δήμαρχος Τυρνάβου, ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ Ιορδάνη Δήμαρχο Φαρσάλων, ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ Αρίσταρχο πρώην Δήμαρχο Φαρσάλων,  ΤΥΜΠΑ Κωνσταντίνο υποψ. Δήμαρχο Φαρσάλων, ΚΟΛΛΑΤΟ Κωνσταντίνο πρώην Δήμαρχο Τεμπών, ΜΟΥΣΙΟΣ Αθανάσιος υποψ. Δήμαρχος Κιλελέρ, ΝΤΟΓΚΟΥΛΗ Δημήτριο Πρόεδρο Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, ΠΑΛΗΙΟΓΙΑΝΝΗ Δημήτριο Πρόεδρο Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Εμπόρων, ΠΑΠΑΔΟΜΟΥΛΟΣ Χαράλαμπος  Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου, Υπ. Βουλευτής, Πρόεδρο ένωσης Ξενοδόχων, ΜΠΑΣΔΕΚΗ Νικολέτα Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου, ΚΑΛΦΟΥΝΤΖΟΣ Παναγιώτης Πρόεδρος Συνεταιρισμού ΘΕΣ-ΓΗ, ΝΟΥΣΙΟΣ Κωνσταντίνος Αντιπρόεδρος ΣΙΚΑΕΛ, ΚΥΡΙΛΛΙΔΗΣ Γεώργιος Αντιπρόεδρος Συνεταιρισμού Ελασσόνας, ΛΑΡΙΣΗΣ Κωνσταντίνος Γ. Γραμματέας Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ,

Ο καθένας στην τοποθέτησή του, αφού εξήρε την πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία της ψηφιακής περιοδείας, συζήτησης και διαλόγου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, κατέθεσε τους προβληματισμούς και  τις προτάσεις του φορέα που εκπροσωπεί .

Στη δευτερολογία της η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά ευχαρίστησε τους ομιλητές για την ανταπόκριση στο κάλεσμα μας και υποσχέθηκε ότι οι προτάσεις  που κατατέθηκαν θα αξιοποιηθούν στην οριστική πρόταση του ΚΙΝΑΛ για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η ψηφιακή περιοδεία στη Θεσσαλία, συνεχίστηκε τις επόμενες δυο ημέρες με ανάλογη εκδήλωση και στους νομούς Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας με ομιλητές κεντρικά στελέχη του Κινήματος.

ΓΙΑ ΤΗ Ν.Ε.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΛΙΚΑΣ