Συνάντηση Κέλλα με Υπ. Εσωτερικών και την Πρόεδρο του ΕΚΔΔΑ

Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, είχε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, αναφορικά με τα νομοσχέδια του υπουργείου Εσωτερικών, που πρόκειται να ψηφιστούν από τη Βουλή τιςεπόμενες μέρες, για το Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου του Δημοσίου Τομέα και την ψήφο του Απόδημου Ελληνισμού.

Ειδικότερα, σε σχέση με το νομοσχέδιο για τον εσωτερικό έλεγχο της διοίκησης, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ τόνισε πως πρόκειται για ένα νομοθέτημα, το οποίο εμπλαισιώνει τον νόμο για το «Επιτελικό Κράτος», ενισχύοντας τη λογοδοσία και τη διαφάνεια σε κάθε δημόσιο φορέα καθώς και την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τον δημόσιο τομέα.

Όσον αφορά τη διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων της Διασποράς, ο κ. Κέλλας χαρακτήρισε τη νομοθετική πρωτοβουλία ως μία μεγάλη τομή στην εκλογική ιστορία της χώρας, η οποία είναι βαθύτατα δημοκρατική και προασπίζεται το ιερό δικαίωμα του εκλέγεινόλων των εκτός συνόρων συμπατριωτών, οι οποίοι θα μπορούν να συνδιαμορφώνουν το μέλλον της χώρας.

Στη συνέχεια, ο Λαρισαίος πολιτικός συναντήθηκε με τη Φαρσαλινή Εύη Δραμαλιώτη, η οποία, με απόφαση του υπουργούΕσωτερικών, ανέλαβε πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), την οποία συνεχάρη για την ανάληψη των νέων της καθηκόντων αμέσως μετά την ορκωμοσία της. Ο κ. Κέλλας εστίασε στη συμβολή του ΕΚΔΔΑ και των στελεχών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης στην αποδοτικότερη λειτουργία και τη μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα καθώς και στις προοπτικές περαιτέρω αναβάθμισης και ανάδειξης της εξωστρέφειας του ΕΚΔΔΑ υπό τη νέα του ηγεσία.Στη συνάντηση με την κ. Δραμαλιώτη συμμετείχε και ο νέοςαντιπρόεδρος του ΕΚΔΔΑ Βασίλης Έξαρχος.