Ε. Λιακούλη: «To πρόγραμμα «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» της Λάρισας, στο προσκήνιο!»

Στη διαδικτυακή περιφερειακή περιοδεία στη Θεσσαλία, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ Φώφη Γεννηματά, αναπτύσσοντας τις προτάσεις του κόμματός της για την αγροτική οικονομία και παραγωγή,  έκανε ειδική αναφορά στο πρόγραμμα «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» , που είναι αποτέλεσμα οργανωμένης δουλειάς, ομάδας παραγωγών, αγροτών ,κτηνοτρόφων και γεωτεχνικών που συγκρότησε , η βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη.

Στο πλαίσιο της ομιλίας της η κ Γεννηματά ανέφερε ειδικά: «Θέλω να αναφερθώ σε μια πολύ σημαντική και θετική πρωτοβουλία που έχει πάρει μια ομάδα δουλειάς για τα Αγροτικά θέματα που συγκρότησε η Βουλευτής μας Ευαγγελία Λιακούλη.  Η πρόταση αυτή που έχει τον τίτλο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» αναδεικνύει την σημασία για τον αγροδιατροφικό τομέα, μιας κοινής πολιτικής με βάση τις ευρωμεσογειακές χώρες. Για την επάρκεια τροφίμων, την υγιεινή διατροφή, την προστασία του περιβάλλοντος. Χρειάζεται προσπάθεια για να επιτευχθεί αυτή η συνέργεια,  που όχι μόνο θα αναβαθμίζει την παραγωγή μας και το εισόδημα των αγροτών, αλλά θα ευνοήσει και την γενικότερη ειρήνη και συνεργασία στην περιοχή».

Για την υιοθέτηση του προγράμματος «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ»  από το Κίνημα Αλλαγής και την ειδική αναφορά σ’αυτό, από την Πρόεδρό του, η κ Λιακούλη, επεσήμανε τα εξής:

«Βασισμένη στις καθημερνές επαφές με αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού μας, πήρα την πρωτοβουλία να συγκροτήσουμε μια ομάδα δουλειάς, που θα μελετά τα πραγματικά δεδομένα στον αγροτικό τομέα, την πραγματική κατάσταση στο νομό, τα σύγχρονα προβλήματα, την ανταλλαγή σκέψεων και προβληματισμών, αλλά και την συγκρότηση ιδεών, την κατάθεση προτάσεων για νέες πρακτικές, με στόχο τη διέξοδο από την κρίση και την πραγματική ανάπτυξη του αγροτικού τομέα. Δημιουργήσαμε μαζί με παραγωγούς και γεωτεχνικούς του νομού Λάρισας ένα «εργαστήρι πολιτικής σκέψης» . Είδαμε από κοντά τα θέματα και εκτιμήσαμε από κοινού τα προβλήματα. Διαπιστώσαμε με τόλμη τα λάθη, τις παραλείψεις καθώς και τις θετικές πολιτικές, από όλους τους πολιτικούς χώρους. Καταλήξαμε στην πρότασή μας, η οποία διατυπώθηκε μέσα στην πανδημία.  Το πρόγραμμα «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» αφορά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας στην εποχή της πανδημίας και μετά απ’αυτή, μέσω της αξιοποίησης της ποιότητας των τοπικών μας προϊόντων και της σύνδεσής τους με την υγεία, προτάσσοντας τη μεσογειακή διατροφή ως κυρίαρχο μοντέλο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και μιας δυνατής ασπίδας απέναντι στην πανδημία. Τώρα είναι η μοναδική ευκαιρία να αναδειχθεί , ο πλούτος των προϊόντων μας , η ποιότητά τους, οι παραδοσιακοί τρόποι παραγωγής τους και η καθημερινή κατανάλωσή τους, ως προϋπόθεση για την ενίσχυση του οργανισμού μας και την αντιμετώπιση των σύγχρονων απειλών, σε όλη την Ευρώπη. Η υιοθέτηση του προγράμματος «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» , που είναι γέννημα – θρέμμα των Λαρισαίων , από το Κίνημα Αλλαγής και η διάδοσή του σε όλες τις ευκαιρίες διαλόγου , ανοίγει πλέον μια σημαντική προοπτική. Η Λάρισα, στην καρδιά της χώρας , με το πρόγραμμα αυτό ανοίγει νέους ορίζοντες και προοπτικές συνεργασίας στη Μεσόγειο. Σύντομα, θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμα «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ», ολοκληρωμένα, καλώντας όλους τους θεσμικούς φορείς και τα κόμματα να τοποθετηθούν και να συνδράμουν στην εφαρμογή του. Η Λάρισα μπορεί να γίνει πρωταγωνίστρια στην καρδιά της Μεσογείου. Αρκεί να πιστέψουμε ότι μπορούμε , όπως πιστέψαμε στο Βραβείο Πρόληψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το 2018…Σαν να είναι μονόδρομος . Γιατί κάποιοι πιστεύουμε ότι είναι ! » .