Ζημιές στη βιομηχανική τομάτα από τον παγετό – Αναγγελία στον ΕΛΓΑ έκανε ο δήμος Φαρσάλων

Στην αναγγελία ζημιάς και σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προχώρησε ο δήμος Φαρσάλων μετά τις καταστροφές που αναφέρθηκαν από καλλιεργητές βιομηχανικής τομάτας στην περιοχή, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Ο αρμόδιος για θέματα αγροτικής ανάπτυξης, αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Γούσιας επικοινώνησε με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ ζητώντας του να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες έναρξης των εκτιμήσεων, ώστε γρήγορα και με δικαιοσύνη να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες.

Επιπρόσθετα, ο κ. Γούσιας μετά από επικοινωνία που είχε και με τον Συνεταιρισμό Θεσσαλών Τοματοπαραγωγών, παροτρύνει τους αγρότες που διαπίστωσαν ζημιά η οποία είναι ορατή με γυμνό μάτι, να αφήσουν «μάρτυρες» από μία διπλή σειρά στην κάθε άκρη του χωραφιού, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των γεωπόνων – εκτιμητών.

«Δυστυχώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα χτύπησαν για μία ακόμη φορά την επαρχία μας σε μία δύσκολη καλλιεργητική χρονιά που ξεκίνησε με τις πλημμύρες του Ιανού. Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ και το υπουργείο προκειμένου η διαδικασία καταγραφής των ζημιών και αποζημίωσής τους, να γίνει το συντομότερο» σημείωσε ο κ. Γούσιας.