Μονόδρομος η ενίσχυση της δημόσιας υγείας – Παράσταση διαμαρτυρίας στα Φάρσαλα

Παράσταση διαμαρτυρίας με αίτημα τη στήριξη της δημόσιας Υγείας και με συμπαράσταση στον αγώνα των υγειονομικών μέσα στην πανδημία για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα φορείς συλλόγων της επαρχίας Φαρσάλων, με αφορμή της Παγκόσμιας ημέρας Υγείας.

Η συγκεκριμένη κίνηση έγινε από πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων Φαρσάλων και με την συμμετοχή εκπροσώπων συλλόγων του τόπου.

Οι φορείς ζήτησαν την άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας και στελέχωση με μόνιμο ιατρικό-νοσηλευτικό, που ως στόχο θα έχει την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του πολίτη και την πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Ακόμα αποφάσισαν να υπογράψουν ένα ψήφισμα το οποίο θα αποστείλουν στην 5η ΥΠΕ και αφορά σε γενικές γραμμές, την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του Κέντρου υγείας Φαρσάλων με νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την πλήρη λειτουργία των εργαστηρίων, την πρόσληψη οδοντιάτρων, την κάλυψη στο ακτινολογικό με ιατρό ακτινοδιαγνώστη, τη μονιμοποίηση των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας του Κ.Υ.Φ. και την άμεση αντιμετώπιση και λύση των κτιριακών αναγκών της συγκεκριμένης δομής.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία Γ.Γ.