Ε. Λιακούλη: «Πάλι το «μάρμαρο» πληρώνουν οι μικροί, στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές!»

Δημόσια παρέμβαση για την νέα μεγάλη αναστάτωση που προκαλεί  το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τις λαϊκές  αγορές, πραγματοποίησε η βουλευτής του  Κινήματος Αλλαγής και τομεάρχης Εσωτερικών, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής:

«Πριν από δύο μήνες ακριβώς, προειδοποιούσαμε την κυβέρνηση με ερώτησή μας στη Βουλή (αρ. πρωτ. 3950 – 5/2/2021) πως τα υπαρκτά προβλήματα των λαϊκών αγορών δεν λύνονται ούτε με νομοθετικές «διαρροές» από πλευράς του Υπουργείου Ανάπτυξης, ούτε χωρίς διαβούλευση με τους κατά περίπτωση εμπλεκόμενους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς.

Άλλωστε, πάγια θέση μας είναι πως για να ευδοκιμήσει η οποιαδήποτε μεταρρύθμιση, θα πρέπει να πειστεί και ο τελευταίος πολίτης για την αναγκαιότητά της, ειδάλλως η όλη διαδικασία δε συνιστά τίποτα άλλο, από απλή άσκηση ψευδεπίγραφου «εκσυγχρονισμού

Η ΝΔ βέβαια, επιμένοντας στο γνωστό μοτίβο της, θεωρεί διαχρονικά πως το «μάρμαρο» πρέπει να το πληρώνουν οι εργαζόμενοι, οι μικροί παραγωγοί και πωλητές των λαϊκών αγορών, οι καταναλωτές μικρής οικονομικής επιφάνειας και γενικά οι μη έχοντες, οι αδύναμοι και μη προνομιούχοι.

Έτσι και τώρα, τελείως αδιάλλακτη ως προς τις προθέσεις της – και παρά τις προειδοποιήσεις του Κινήματος Αλλαγής – η κυβέρνηση της ΝΔ, παρά το γεγονός ότι θα πάρει δήθεν τις ρυθμίσεις πίσω, αποκαλύπτεται στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο,  ότι  εμμένει στα όσα με το γνωστό του ύφος έχει κατά καιρούς δηλώσει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης- θυμόμαστε  τι πρότεινε πρόσφατα στους ιδιοκτήτες της εστίασης και τα …κλειδιά των επιχειρήσεών τους…

Μεταξύ των μέτρων που ο Υπουργός Ανάπτυξης επιμένει να περάσουν, «εντύπωση» προκαλεί αυτό με το οποίο οι υφιστάμενοι αδειούχοι-Επαγγελματίες μετά από 5 χρόνια και οι Παραγωγοί μετά από 3 χρόνια, υποχρεωτικά, χάνουν τις θέσεις τους στις λαϊκές και θα συμμετέχουν εκ νέου σε Προκηρύξεις Θέσης Δραστηριοποίησης, προκειμένου να συνεχίσουν να εργάζονται …εκεί που εργάζονταν, δηλαδή στις λαϊκές αγορές!

Φυσικά, πίσω από όλα αυτά τα «διοικητικά «καψόνια», όπως ότι αυτή η προκήρυξη θα συνοδεύεται και από πλειοδοσία της θέσης με κριτήρια, μεταξύ των οποίων οι …τίτλοι σπουδών (!) κρύβεται το «κλειδί της… μεταρρύθμισης», αφού με το άρθρο 9 «βάζει στο παιχνίδι» των λαϊκών αγορών νομικά πρόσωπα – εταιρίες, οι οποίες θα αρχίσουν να δραστηριοποιούνται στις λαϊκές.

Μοιραία βρισκόμαστε μπροστά στο  «θάνατο του εμποράκου» και του μικρού παραγωγού των λαϊκών αγορών, που βεβαίως  ουδόλως, θα βοηθήσει τόσο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, όσο και της ελληνικής αγροτικής παραγωγής…

Γι αυτό το λόγο , αρχίζουν πάλι οι μαύρες σημαίες, να ανεμίζουν στις λαϊκές αγορές με κινητοποιήσεις από τις 7 Απρίλη.

Μέσα στην πανδημία, στην ύφεση, στην κρίση, στην απόγνωση

Είναι πραγματικά μονόδρομος να  πάρει η Κυβέρνηση το «νομοσχέδιό» της πίσω…»