Ο καιρός της Πέμπτης

Για την Πέμπτη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, με βροχές κυρίως στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά της Κρήτης και παροδικές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, στις Κυκλάδες μέχρι τις πρωινές ώρες και στην Κρήτη μέχρι νωρίς το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανώς τις μεσημβρινές ώρες με μικρής διάρκειας καταιγίδα. Από το απόγευμα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5-6 μποφόρ, στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2-3 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιων διευθύνσεων, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι, κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 18 βαθμούς.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά, με πιθανούς όμβρους στα ορεινά. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Εύβοιας. Ο καιρός θα βελτιωθεί, γρήγορα στη Θεσσαλία και βαθμιαία από το απόγευμα και στα υπόλοιπα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και μέχρι νωρίς το απόγευμα στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα με σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από τις απογευματινές ώρες στα βόρεια. Στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Καρπάθιο Πέλαγος τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός θα επικρατήσει την Παρασκευή. Από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και κυρίως στα δυτικά και βόρεια ορεινά, θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και ως προς τις μέγιστες και ως προς ελάχιστες τιμές της.