Κέλλας: Άμεση επανασύνδεση στις «τακτοποιημένες» γεωτρήσεις

Παράταση στην διαδικασία επικαιροποίησης στοιχείων

Την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στις αγροτικές γεωτρήσεις, από τη στιγμή που οι οφειλέτες παραγωγοί τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους προς την ΔΕΗ, αλλά και την παράταση της προθεσμίας για τη διαδικασία επικαιροποίησης των στοιχείων των μη ηλεκτροδοτούμενων γεωτρήσεων, ζητά ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, επισημαίνει πως “οιπαραγωγοί του νομού Λάρισας, που σπεύδουν στη ΔΕΗ, μετά την πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων και των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, για να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους οφειλές, ώστε να επανασυνδεθούν οι αγροτικές γεωτρήσεις, έρχονται αντιμέτωποι με ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες. Και τούτο, γιατί καλούνται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, καταθέτοντας νέο φάκελο για την ανανέωση της άδειας παροχής των γεωτρήσεων, με σειρά δικαιολογητικών που υποβάλλονται αρχικά στην Διεύθυνση Υδροοικονομίας, εν συνεχεία στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης και ακολούθως στη ΔΕΗ.

Ο κ. Κέλλας, επισημαίνει, μάλιστα, ότι “σε μια δύσκολη περίοδο για υπηρεσίες και συναλλασσόμενους, λόγω της πανδημίας του κορονοιού κι ενώ αγροτικές περιοχές του ν. Λάρισας, έχουν κηρυχτεί σεισμόπληκτες, η καταληκτική ημερομηνία της διαδικασίας επικαιροποίησης των στοιχείων είναι η 31ηΜαρτίου”.

Ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να προχωρήσει σε παράταση της προθεσμίας για τη διαδικασία επικαιροποίησης των στοιχείων για τις μη ηλεκτροδοτούμενες, λόγω οφειλών, αγροτικές γεωτρήσεις, καθώς και να εξετάσει την πρόταση για άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στις αγροτικές γεωτρήσεις, παράλληλα με τη διαδικασία επικαιροποίησης της άδειας παροχής των αρδευτικών γεωτρήσεων.