Άννα Βαγενά: «Αληθεύει ότι έχουν εμβολιαστεί εκτός σειράς όλοι οι βουλευτές της ΝΔ;»

Σε δήλωσή της, η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κα Άννα Βαγενά τονίζει τα εξής:

”Μετά τις σκανδαλώδεις καταγγελίες για τον εκτός σειράς εμβολιασμό γαλάζιων στελεχών και παρατρεχάμενων στη θέση ανάπηρων παιδιών και ηλικιωμένων ενηλίκων, όπως επίσης και μετά από έναν μήνα από τον καταστροφικό σεισμό στον νομό μας, με τους σεισμοπαθείς συντοπίτες μας να κοιμούνται μέσα στο κρύο και τα λασπόνερα και το αίτημα για τον έκτακτο εμβολιασμό τους να χτυπάει στου κουφού την πόρτα, υπάρχει η πληροφορία – και μακάρι να διαψευστεί – πως όλοι, δηλαδή και οι 158, βουλευτές της ΝΔ έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Εξ όσων γνωρίζω, οι βουλευτές των άλλων κομμάτων εμβολιάζονται με τη σειρά τους και δεν χαίρουν κανενός είδους εξαίρεση ή προτεραιότητα. Εγώ, για παράδειγμα, περίμενα έως τώρα να μου έρθει η ειδοποίηση και πρόκειται να εμβολιαστώ το ερχόμενο Σάββατο.

Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ δεν απαρτίζεται αποκλειστικά από ανθρώπους άνω των 70 ετών ή που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Έχει πλήθος νέων και υγιέστατων βουλευτών. Φαίνεται, όμως, ότι απαρτίζεται αποκλειστικά από ανθρώπους που θεωρούν πως όλοι οι υπόλοιποι θνητοί τους χρωστάμε πολλά, από τα συνταγματικά μας δικαιώματα έως και τη ζωή μας. Φαίνεται πως με το που εκλέγεται κανείς βουλευτής της ΝΔ εξασφαλίζει δικαιωματικά ένα «πιστοποιητικό αριστείας», με το οποίο όχι μόνο έχει ειδικά προνόμια, όχι μόνο εξαιρείται από την εφαρμογή των νόμων, αλλά γενικά απαλλάσσεται από πάσης φύσεως ευθύνη, συμπεριλαμβανομένης πρωτίστως της ειλικρίνειας και της διαφάνειας.

Προσωπικά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι οι συνάδελφοι της ΝΔ καταχράστηκαν το αξίωμά τους για να εμβολιαστούν εκτός σειράς, περιμένω όμως μία απάντηση σε αυτή την εύλογη απορία, η οποία δεν είναι μόνο δική μου, αλλά και όσων πολιτών έχουν ακούσει την ίδια πληροφορία. Ειδικά σήμερα, που όπως φαίνεται θα έχουμε ρεκόρ 4.000 κρουσμάτων και 700 διασωληνωμένων. Απέναντι σε αυτή την εικόνα της δημόσιας υγείας, οι βουλευτές της κυβέρνησης φρόντισαν να θωρακίσουν τους εαυτούς τους;”