Συμβάσεις για 8 νέα έργα 1,334 εκ. ευρώ υπέγραψε ο δήμαρχος Φαρσάλων

Σειρά σημαντικών έργων υποδομής για την επαρχία Φαρσάλων ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα, μετά τις οκτώ νέες συμβάσεις που υπέγραψε ο δήμαρχος κ. Μάκης Εσκίογλου.

Το συνολικό κόστος των έργων ανέρχεται συνολικά σε 1.334.130 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Αναλυτικά τα έργα που θα υλοποιηθούν είναι τα εξής:

Η αποκατάσταση ζημιών του περιμετρικού αναχώματος και η κατασκευή τεχνικών στο δημοτικό διαμέρισμα Βρυσιών, κόστους 36.290.32 ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί εντός 4 μηνών.

Η αποκατάσταση τεχνικών υποδομών στις θέσεις κοινότητα Βρυσιών, οικισμός Ριζίου με Χαϊδάρια, είσοδος Καλλιθέας και έξοδος Σκοπιάς προς Παλιοδερλί, κόστους 161.290,33 ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί εντός 4 μηνών.

Η αποκατάσταση οδοποιίας στο δήμο Φαρσάλων κόστους 479.838,71  ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί εντός έξι μηνών.

Η αποκατάσταση της περίφραξης και των αποδυτηρίων του γηπέδου ποδοσφαίρου στην Τοπική Κοινότητα Βασιλί που επλήγη από την φυσική καταστροφή «Ιανός» στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, κόστους 15.161,72 ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί εντός δύο μηνών.

Η αποκατάσταση οδοποιίας στη δημοτική ενότητα Πολυδάμαντα (Αμπελιά, Σιτόχωρο κλπ.) κόστους 161.290,32 ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί εντός τεσσάρων μηνών.

Η αποκατάσταση κτηριακών υποδομών (Δημαρχείο, Κοινότητα Ευυδρίου, Κοινότητα Υπέρειας) κόστους36.290,33 ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί εντός τριών μηνών.

Η διευθέτηση ομβρίων στην είσοδο της οδού Αθηνάς και στην έξοδο στη συμβουλή Νικηταρά και ΒΑ πολεοδομικής ενότητας, κόστους 222.580,64 ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί εντός έξι μηνών.

Οι αποκαταστάσεις υδραυλικών υποδομών και οδοποιίας δημοτικής ενότητας Ενιπέα, κόστους 221.387,63 ευρώ. Αφορά τις Τοπικές Κοινότητες Μεγάλου και Μικρού Ευυδρίου, Πολυνερίου και Πυργακίων. Το έργο θα υλοποιηθεί εντός 4 μηνών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «Υπέγραψα συνολικά οκτώ συμβάσεις που αφορούν σημαντικές παρεμβάσεις σε όλη την επαρχία, σε ότι αφορά την αποκατάσταση υποδομών. Έργα τα οποία έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των πολιτών. Συνεχίζουμε με σχέδιο και προγραμματισμό να εργαζόμαστε με βασικό στόχο όχι μόνο την αποκατάσταση των καταστροφών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία που χτύπησε την επαρχία μας το περασμένο Φθινόπωρο, αλλά και την υλοποίηση νέων έργων. Παράλληλα τα έργα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δημιουργούν και συντηρούν θέσεις εργασίας σε μία δυσμενή συγκυρία».

Σημειώνεται τέλος πως όλα παραπάνω έργα χρηματοδοτούνται από έκτακτη επιχορήγηση του υπουργείου Εσωτερικών.