Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων ριζικά αντίθετη με την πολιτική του Υπουργείου  Υγείας

Σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Φαρσάλων αναφέρονται τα εξής:

“Η Λαϊκή  Συσπείρωση Φαρσάλων δηλώνει ότι είναι ριζικά αντίθετη με την πολιτική του Υπουργείου  Υγείας όπως εκφράστηκαν στις απαντήσεις που μετέφερε ο Δήμαρχος Φαρσάλων για  το «πάγωμα» της μεταφοράς των κενών  οργανικών θέσεων του Κέντρου  Υγείας Φαρσάλων προκειμένου να δημιουργηθεί πολυδύναμο ιατρικό κέντρο στη Νίκαια. Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι συγχρόνως  ενάντια  στο ότι  το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων ακόμη και μετά το «πάγωμα» θα συνεχίσει να λειτουργεί εξίσου υποβαθμισμένα όπως λειτουργεί και σήμερα. Αυτό το «πάγωμα» που τάζει ο Υφυπουργός Υγείας  και μας μετέφερε η Δημοτική αρχή γίνεται  μόνο και μόνο για να κατευναστούν οι ανησυχίες των κατοίκων  του Δήμου μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φάρσαλων απαίτησε από τη Δημοτική Αρχή  εδώ και τώρα να διεκδικήσουμε  την πλήρη κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό από όλες τις ειδικότητες, την πλήρη και ολοκληρωμένη  λειτουργία  του ακτινοδιαγνωστικού και μικροβιολογικού εργαστήριου και την βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΚΥΦ. Είμαστε στο 2021 και δεν δικαιολογείται  σε ένα Δήμο με τα τόσα απομακρυσμένα χωριά το μοναδικό ΚΥ να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του λαού σε Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Όπως  δεν είναι λογικό και έντιμο το Υπουργείο  Υγείας να μη χρηματοδοτεί την σύνδεση του ΚΥΦ με το φυσικό αέριο με την δικαιολογία ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει οικονομική  κρίση και ο Δήμαρχος να καλεί δωρητές για να καλύψουν  το έργο,  την στιγμή  που  οι  πολίτες των Φαρσάλων και όχι μόνο, έχουν ήδη συνεισφέρει καθώς φορολογούνται και για τον αέρα που αναπνέουν.  Όλα  αυτά αποδεικνύουν το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει  η κυβέρνησή τις ανάγκες υγείας του λαού και το τεράστιο πρόβλημα με το ΚΥΦ αλλά  και την επίσκεψη του Δημάρχου Φαρσάλων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων και το ΚΚΕ, με τον σύντροφο Βουλευτή Γιώργο Λαμπρούλη, με  επιμονή  και επανειλημμένως  έχει κάνει επερωτήσεις  και προτάσεις στη Βουλή (22 Φλεβάρη 2021). Ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, προσπερνώντας τις υπάρχουσες ανάγκες  για την πλήρη λειτουργεία του ΚΥΦ, δήλωσε ότι το προσωπικό στο  Κέντρο Υγειάς Φαρσάλων είναι επαρκές. Προχώρησε μάλιστα περισσότερο και επιβεβαίωσε ότι το προσωπικό του Κέντρου Υγειάς Φαρσάλων επαρκεί και για την διεξαγωγή των εμβολιασμών  στους  Δημότες Φαρσάλων. Με άλλα λόγια  δηλαδή μας διαβεβαιώνουν το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων   θα συνεχίσει να λειτουργεί υποβαθμισμένα  και για τις επόμενες γενιές.

Είναι φανερό ότι δυστυχώς η κυβέρνηση, συνεχίζοντας τη διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ,  δεν έχει επιλέξει να υπηρετεί τα συμφέροντα της  λαϊκής εργατικής τάξης. Αυτή η επιλογή της αποδεικνύεται προκλητικά και από το γεγονός ότι εν μέσω πανδημίας μείωσε κατά 96 εκατομμύρια ευρώ την κρατική χρηματοδότηση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ θα συνεχίσουν να μάχονται. Καλεί τους Φαρσαλινούς  να δυναμώσουν  τον αγώνα  για ένα Κέντρο Υγείας Φαρσάλων   σε πλήρη λειτουργία, με όλο το απαραίτητο προσωπικό και τις κατάλληλες υποδομές, που θα εξυπηρετεί  όλους τους δημότες  στο  δημόσιο  δωρεάν  σύστημα υγείας”.